Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerületi konzultáció Józsefvárosért

Február 15-ig van még lehetőség a válaszadásra

2017. február 09. csütörtök

A kisebb, de a közrendet zavaró, bosszantó problémák alapos feltérképezése érdekében Józsefváros önkormányzata januárban konzultációt indított. A városvezetés célja, hogy megismerje a kerületiek véleményét, és ha a józsefvárosiak szerint szükséges, a helyzet kezelése érdekében új, vagy szigorúbb szabályozást alkosson. Az eddig beérkezett kérdőívekről Józsefváros polgármestere lapunknak elmondta: egyértelmű, hogy a kerület lakói számára fontos kérdésekről van szó, és tevékenyen részt kívánnak venni a közös munkában. Kocsis Máté kiemelte: eddig közel 8500 kitöltött kérdőívet küldtek vissza a józsefvárosiak.

A kerület vezetése a józsefvárosiakkal és a rendőrséggel együttműködve évek óta kiemelten dolgozik a közbiztonság és a közrend javításán. Többek között a józsefvárosi piac felszámolásával, az új Teleki téri piac felépítésével, a közterületek rendezésével, a rendőrség fokozott jelenlétével, a polgárőrség újjáalakításával és a közterület-felügyelet létszámának növelésével jelentősen csökkent a bűncselekmények száma, az autólopások száma elenyésző, a rendőrség pedig jelentős eredményeket ért el a drogterjesztők elfogásában. A felmérések szerint a kerületben élők sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat, és egyre többen vannak, akik szívesen költöznének Józsefvárosba.

A közbiztonság javításán túl vannak azonban még mindig bőven olyan kisebb súlyú, de a mindennapokban rendkívül zavaró, a közrendet érintő nehézségek, amelyek joggal bosszantják a józsefvárosiakat. Az önkormányzat szeretné ezeket a problémákat feltérképezni, megismerni a józsefvárosiak véleményét, és ha szükséges, a helyzet kezelése érdekében új, vagy szigorúbb szabályozást alkotni. Ezért a városvezetés konzultációt indított, mellyel kapcsolatban Kocsis Máté polgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy a válaszok nagy számban érkeznek vissza az önkormányzathoz, melyből világosan látszik, hogy a józsefvárosiak számára fontos kérdésekről van szó. A beérkezett kérdőívek feldolgozása folyamatos, a visszaérkezett válaszokból pedig kiderült, hogy a lakosok aktívan részt kívánnak venni a közös munkában.

Tanulságosak és hasznosnak bizonyulnak az észrevételek, és egyértelműen kiderült, hogy vannak olyan problémák, melyek kezelése érdekében szükséges az önkormányzat segítsége – hangsúlyozta a polgármester. Kocsis Máté azt is elmondta, hogy február 7-éig összesen 8423 darab kérdőív érkezett vissza, amelyből 811-et online, 7612-t pedig papíralapon töltöttek ki a józsefvárosiak.

Február 15-ig tölthető ki

A kérdőív kitöltésére még egy hétig lehetőségük van a kerületi választópolgároknak. A lakosok a számukra kipostázott konzultációs lapot díjmentesen visszaküldhetik a levéllel kiküldött válaszborítékban, illetve elhelyezhetik azt az e célra kiállított levélgyűjtő dobozokba.

A kérdőív kitöltése elektronikus úton is lehetséges a jozsefvaros.hu/konzultacio oldalon. A válaszadás határideje: 2017. február 15. A kérdőív anonim, a válaszadás önkéntes jellegű.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben