Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Élete végéig aktív tag volt

Gyászmise Soczó András öregcserkészért

2017. február 14. kedd

Február 11-én, szombaton délután 3 órakor zsúfolásig megtelt a Rezső téri templom téli kápolnája: ünneplőbe öltözött ifjú cserkészek álltak zászlóikkal sorfalat a 98 éves Soczó András öregcserkész hamvainál. A gyászmisét Dr. Beer Miklós váci püspök és Vargha Miklós Péter plébános mutatta be, majd helyezték örök nyugalomra a templom kegyeleti helyén.

Soczó András a Diószegi Sámuel utcában lakott. Annak idején 1933-ban részt vett a gödöllői cserkész világtalálkozón is. Ő volt az utolsó magyar cserkészek egyike, aki még látta a cserkészet alapítóját. BiPi (Robert Baden-Powell) megdicsérte, és kezet is fogott a kis Andrással, amire András bácsi mindig nagyon büszke volt. 

A cserkészet újjáalakulása után Soczó András a 100-as cserkészcsapatnak volt a legidősebb, és élete végéig aktív tagja. Minden cserkész ünnepségen megjelent és lelkesítette a fiatalokat: Fogadalmunk egy életre szól. „A mennyei nagy táborba ért öregcserkész járjon közbe a felnövekvő magyar ifjúságért, hogy a hazaszeretet és az elkötelezettség a jóra, az igazi értékekre lelkesítse őket is egész életükben” – búcsúzott Soczó Andrástól Vargha Miklós Péter, a Rezső téri templom plébánosa.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben