Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Forint helyett fehérorosz rubelt adott

Elfogták a pénzváltással csaló férfit

2017. február 15. szerda

A hivatalos árfolyamnál jóval kedvezőbb áron ajánlott valutaváltást egy pénzváltó automata előtt álló svájci nőnek egy bolgár férfi. A váltás során azonban a magyar bankjegyek közé fehérorosz rubelt kevert a csaló. A férfit február 13-án a Blaha Lujza téren fogták el, és gyorsított eljárásban kezdeményezik a bíróság elé állítását. A fotó illusztráció.

A 21 éves nő szilveszterkor egy Kecskeméti utcai pénzváltó automatához lépett, amikor az 51 éves, bolgár I. Todorov megszólította őt és kedvező áron kínált számára forintot – olvasható a rendőrség honlapján. A váltás során a csaló fehérorosz rubelt kevert magyar bankjegyek közé, ezzel becsapva a nőt. Mielőtt a sértett ezt észrevette volna, elfutott a helyszínről.

A rendőrök a lefoglalt kamerafelvételek elemzése során beazonosították a férfit, akit a nyomozók a Zseblopási Alosztály munkatársaival együttműködve február 13-án felismertek és elfogtak egy Blaha Lujza téri buszmegállóban. A nyomozás adatai szerint a bolgár férfi még 2016 novemberében hasonló bűncselekményt követett el egy kispesti bevásárlóközpont valutaváltója előtt is.

Vele szemben a csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyúttal kezdeményezik a férfi gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben