Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendőrautóba is beülhettek a gyerekek

Molnáros diákok jártak a józsefvárosi rendőrkapitányságon

2017. február 17. péntek

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola negyedik osztályos évfolyamáról látogatott el február 16-án harminc diák a Józsefvárosi Rendőrkapitányság nyílt napjára. A gyerekek megismerkedtek a kapitányság alosztályaival és betekintést nyerhettek az ott folyó munkába. A program végén megtekintették a térfigyelő központot, beülhettek egy rendőrautóba és egy bátor jelentkező magára ölthetett egy rendőrségi testpáncélt is.

A kapitányság életéről Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós, iskolarendőr mesélt a gyerekeknek, akik érdeklődve hallgatták, hogy melyik osztályon milyen munka folyik. A diákok kérdéseket intéztek az iskolarendőrhöz az előállító helyiségről valamint a traffipaxokról.

Ezt követően a csoport végigjárta az épületet és minden szinten betekinthettek egy-egy irodába. Az egyik legizgalmasabb programnak a térfigyelő központ ígérkezett. A gyerekek a monitorokon keresztül megtekinthették az iskolájukat, az otthonaikat és a környék játszótereit is. 

Mint azt Mészáros Nóra és Bozsó-Andrássy Dalma, a diákokat kísérő tanítók lapunknak elmondták, a gyermekek nagyon várták már ezt a programot. A nyílt napra az „Ismerd meg Józsefvárost” elnevezésű programjuk – amelyen a kerület nevezetes épületeit, intézményeit tekintik meg – keretében érkeztek.

A VIII. kerületi Rendőrkapitányság pedig teljes mértékben partner volt és lehetőséget teremtett a látogatásra. A programnak van utóélete is: a látogatást követően megbeszélik, hogy mit láttak, és egy faliújságra kiteszik az élményeket ábrázoló fotókat, rajzokat.

A nyílt nap a kapitányság udvarán zárult. Itt az iskolások beülhettek egy rendőrautóba és a bátrabbak felpróbálhattak egy rendőrségi testpáncélt. A vidám gyerekek egy baleset-megelőzési füzetcsomaggal térhettek haza a kalandos programról.   

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben