Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Zene, tánc, maskara

Farsangi mulatság Józsefváros idősek klubjaiban

2017. február 17. péntek

A farsangot hagyományosan vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik, amelyek egyben a télbúcsúztatáshoz kapcsolódnak. Alapvetően gazdag néphagyományokra épül és Józsefvárosban is változatos programokat szerveznek köré, az időseknek is.

„Fánkkal, virslivel és élő zenével vártuk klubtagjainkat az ünnep alkalmával. Az idősek is készültek, ők maguk készítették a jelmezeket, és az álarcokat. Minden ehhez hasonló rendezvény fontos a klubtagok életében, hiszen többnyire egyedül élő, magányos idősekről van szó” – hangsúlyozta Nagy Erzsébet.

A Víg utcai Idősek Klubjának koordinátora elmondta, körülbelül harminc idős látogatott el a farsangi mulatságra.

Kálmán Ádámné kilenc éve rendszeresen jár a Víg utcai Idősek Klubjába. „Kártyázunk, játszunk és jókat beszélgetünk a tagokkal. Gyermekeim és az unokáim vidéken élnek, így ez a hely nagyon fontos nekem, hiszen itt vannak a barátaim. Az ilyen rendezvények pedig színesítik a napjainkat” – tette hozzá az idős asszony. 

Békési Enikő, a Napraforgó Idősek Klubjának koordinátora szerint minden ünnepségre nagy figyelmet szentelnek az idősek érdekében. „Ahogy ilyenkor szokás, fánkkal és élő zenével kedveskedtünk a környéken élő időseinknek.

Kiváló, személyes kapcsolatunk van minden klubtagunkkal, és ami a legfontosabb, hogy ezeknek a rendezvényeknek közösségformáló hatása is van” – emelte ki Békési Enikő.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben