Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új szolgálati autó és irodafelújítás

Önkormányzati támogatás a biztonságosabb Józsefvárosért

2017. február 22. szerda

A kerületi lakosságvédelmi intézkedések felgyorsítása és az állomány reakcióidejének további javítása érdekében egy új Suzuki Vitara típusú személygépkocsit adott át Sántha Péterné és Sára Botond alpolgármester a VIII. kerületi tűzoltóknak kedden délután. A megkülönböztető fény- és hangjelzéssel ellátott autó beszerzése mellett az önkormányzat támogatásával felújították a Dologház utcai tűzoltólaktanya szolgálatparancsnoki irodáját is.

A VIII. kerületi tűzoltók teljes szolgálatban lévő személyi állománya megjelent február 21-én a Dologház utcai tűzoltólaktanya udvarán, abból az alkalomból, hogy Sántha Péterné és Sára Botond alpolgármesterek az önkormányzat nevében átadtak egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel ellátott ügyintézői gépjárművet, valamint megtekintették az önkormányzat támogatásával felújított szolgálatparancsnoki irodát.

A programon részt vett Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Géczi Béla, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Kelemen Zsolt, a józsefvárosi tűzoltók parancsnoka is. 

Sára Botond alpolgármester az átadón kiemelte: évente mintegy kétezerötszáz riasztást kapnak a józsefvárosi tűzoltók – azaz napi szinten átlagosan hetet –, de erről egy állampolgár keveset hallhat. Mindez annak is köszönhető – tette hozzá –, hogy az erre hivatott szakemberek gyorsan és szakszerűen hárítják el a károkat. „Az önkormányzat részéről ezért is becsüljük meg a munkájukat, és köszönjük azt, amit a kerületiek biztonsága érdekében tesznek” – hangsúlyozta.

Sántha Péterné és Sára Botond alpolgármesterek

Az alpolgármester felelevenítette, hogy az elmúlt négy-öt évben a Józsefvárosi Önkormányzat mintegy 16 millió forinttal segítette a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságot. A Bezerédi utcai szükségszállás kialakítása mellett – amely menedéket nyújt a káresetek során a bajba jutott állampolgároknak – többek között elismeréseket adtak át és eszközök beszerzéséhez is hozzájárult a kerület. 

Az elmúlt években számos káresemény volt – árvíz, szélviharkár, bomba, tűzkár –, a katasztrófavédők pedig mindig szakszerűen megoldották a feladatot. „Az önök teljesítményének köszönhetően a kerületi lakosok biztonságban érezhetik magukat. Az önkormányzat feladata az, hogy ezt a biztonságérzetet tovább növelje, az önök munkáját pedig megkönnyítse” – hangsúlyozta Sára Botond, egyben biztosította a jelenlévőket, hogy a jövőben is számíthatnak a kerület segítségére.  

„Ez már több mint támogatás, ez már gondoskodás” – mondott köszönetet az önkormányzatnak Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, kiemelve, hogy nem ez az első alkalom, amikor Józsefváros hozzájárul a katasztrófavédők munkakörülményeinek javításához.

Kelemen Zsolt józsefvárosi tűzoltóparancsnok, Géczi Béla tűzoltó ezredes és Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok

Az állományhoz fordulva elmondta: az, hogy az önkormányzat ilyen módon értékeli a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkáját, ahhoz az ő hivatástudatukra és magas színvonalú teljesítményükre is szükséges. „Azt kívánom, hogy ezután is így végezzék munkájukat” – tette hozzá.   

A felújított iroda megtekintése során Géczi Béla tűzoltó ezredes arról számolt be, hogy az önkormányzat elsősorban a felújításhoz szükséges anyagok, a bútorzat, valamint informatikai beszerzésben segített. „Az állomány tagjai ezt a saját munkájukkal egészítették ki, annak érdekében, hogy a rossz állapotú szolgálatparancsnoki iroda munkakörnyezete megújuljon – ismertette a forrás felhasználásának részleteit.

Kelemen Zsolt józsefvárosi tűzoltóparancsnok, Sántha Péterné alpolgámester és Géczi Béla tűzoltó ezredes

A gépjármű beszerzés valamint az irodafelújítás a Józsefvárosi Önkormányzat csaknem hétmillió forintos támogatásából valósulhatott meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben