Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Állásbörze az Óbudai Egyetemen

Több mint 70 kiállító várta a hallgatókat

2017. február 23. csütörtök

Immár tizenkilencedik alkalommal szerveztek állásbörzét az Óbudai Egyetemen, amely kiváló alkalom a hallgatóknak gyakorlati helyük, a friss diplomásoknak pedig első állásuk megtalálásában. A kétnapos börze február 22-én és 23-án az egyetem óbudai és józsefvárosi karain zajlott. A Keleti Károly Kar Tavaszmező utcai épületében Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket.

„Józsefváros önkormányzata számára fontosak ezek az állásbörzék, hiszen Józsefváros egyetemváros: a legtöbb egyetemi kar itt található, ennek következében kerületünk utcáin naponta 35 ezer egyetemi hallgató fordul meg” – mondta el Sántha Péterné. Az alpolgármester kiemelte: fontos az egyetemi éveik alatt szerzett jó benyomás, hogy amikor diplomát szereznek, kedvet kapjanak ahhoz, hogy kerületünkben találjanak állást maguknak. 

Sántha Péterné kitért arra is, hogy az elmúlt években erőteljesen csökkent a munkanélküliség: 2016-ban a foglalkoztatottak éves átlagos száma 4.352.000 fő volt, 141 ezer fővel több, mint az azt megelőző évben. „Bízom benne, hogy az idei évben, köszönhetően az állásbörzéknek is – amelyeket Józsefvárosban a Kesztyűgyár Közösségi Házban és a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban is rendszeresen megtartanak – a munkanélküliség tovább csökken, és mindenki megtalálja a maga számára legmegfelelőbb állást” – zárta beszédét az alpolgármester.

A két nap alatt több mint 70 kiállító – köztük az Audi Hungária, a Bosch csoport, számos telekommunikációs cég, valamint a BM Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is – kínáltak munkát a frissen végzett diákoknak és szakmai gyakorlatuk eltöltésére alkalmas munkahelyet a hallgatóknak. A diákok ugyanakkor kapcsolatokat alakíthattak ki a gazdasági élet szereplőivel és informálódhattak a friss diplomások iránti keresletről is. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben