Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Önkormányzati támogatás az újszülötteknek

Háromgyermekes család vehetett át babacsomagot

2017. február 23. csütörtök

Mátyás téri családhoz látogatott Sántha Péterné alpolgármester csütörtökön, hogy az önkormányzat nevében átnyújtsa a kerületi újszülötteknek járó babacsomagot. A kisgyermekgondozáshoz szükséges hasznos eszközöket és az 5000 forint értékű utalványt Hauser Melinda vette át, aki köszönetét fejezte ki az önkormányzat irányába. Sántha Péterné az örömteli eseményen hangsúlyozta: Józsefváros vezetése elkötelezett a gyermekek és családjuk támogatása mellett és saját eszközeivel is szeretné segíteni mindennapi boldogulásukat.

Bercel mindössze egy hónapja jött a világra, családja ötödik tagjaként. Az édesanyja és a védőnő elmondása szerint is szépen fejlődik: már 5 kilót nyom és érdeklődve szemléli a körülötte zajló eseményeket. A csöppséget és családját Sántha Péterné alpolgármester látogatta meg, aki az önkormányzat nevében egy babacsomagot és egy 5000 forint értékű utalványt nyújtott át a büszke édesanyának. 

Hauser Melinda hálás köszönetét fejezte ki majd hozzátette, hogy az ajándékdoboz rengeteg hasznos holmit rejt, amelyek megkönnyítik majd a kicsi gondozását a mindennapokban.

Éves szinten körülbelül 400 fő lenne jogosult erre az önkormányzati támogatásra, korábban azonban a jogosultak csupán 20 százaléka vette igénybe. Ezért döntött úgy tavaly a képviselő-testület, hogy a támogatást ne kérelemre, hanem hivatalból állapítsák meg, így hatékonyabban eljut majd a jogosult családokhoz. A képviselők továbbá arról is döntöttek, hogy az 5000 forint összegű támogatás kiegészüljön egy 10000 forint értékű ajándékcsomaggal, amely az újszülött gondozásához szükséges hasznos termékeket tartalmazza. 

Sántha Péterné kérdésünkre válaszolva elmondta: a városvezetés a babacsomaggal segíteni szeretné a kerület újszülöttjeit és családjukat a gyermeknevelés kezdeti időszakában, ezzel is kifejezve megbecsülését és a családok támogatása iránti elkötelezettségét. Az alpolgármester hozzátette: azt tapasztalja, hogy a szülők örülnek a baba ellátására összeállított csomagnak.

Az egyszeri támogatásra minden, Józsefvárosban érvényes lakcímmel rendelkező újszülött jogosult. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben