Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Köszönet a betegekért végzett munkáért

Elismerések a Magyar Ápolók Napja alkalmából

2017. február 24. péntek

A kerületi egészségügyi intézményekben dolgozó ápolók betegekért végzett áldozatos munkáját köszönték meg ünnepélyes keretek között a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban a Magyar Ápolók Napja alkalmából. Józsefváros önkormányzata nevében Zentai Oszkár képviselő, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította a Magyar Ápolók Napjává február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna – Kossuth Lajos legfiatalabb húga – az 1848-1849 forradalom és szabadságharc tábori kórházainak főápolónője születésnapjának emlékére. Ebből az alkalomból a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara budapesti szervezetének elismerését a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ, a Semmelweis Egyetem, és a Heim Pál Gyermekkórház nyolc szakápolója vehette át. 

Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ez az ünnepség az ápolókról szól. Az önkormányzat nevében a kitüntetettek mellett a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ ápolóinak egy-egy szál virágot is átnyújtott, megköszönve, hogy ezt a hivatást választották és így szolgálják a kerületi lakosokat.

A képviselő külön elismeréssel szólt a több mint negyven éve a pályán lévő dolgozókról, megemlítve hogy csodálatra méltó, hogy ilyen hosszú időn keresztül űzik ezt a hivatást. 

Az ápolók megkerülhetetlen kapcsolatot jelentenek a betegek és az orvosok között – fogalmazott Dr. Horváth Szilárd, a Szent Kozma Egészségügyi Központ főigazgatója. Hozzátette: azt a bizalmi hátteret, együttműködést teremtik meg, amivel az orvos megfelelően tudja alkalmazni a kezelést a betegeken.

Mint mondta: az intézményben igyekeznek olyan körülményeket teremteni – mind az emberi kapcsolatokat, mind a továbbképzéseket tekintve –, ami lehetőséget biztosít arra, hogy eredményesebben tudják végezni a munkájukat. 

Dr. Záray Gyuláné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti elnöke az elismerésként átnyújtott emlékérméről elmondta: a Magyar Nemzeti Bank Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából bocsájtotta ki február 17-én.

Az emlékérme előoldalán tábori kórházi jelenet, a hátoldalán Kossuth Zsuzsanna portréja látható. A budapesti szervezet úgy döntött, hogy adományoz egy-egy érmét azon nyolc tagjának, akik legalább 20 éve a közvetlen betegellátásban dolgoznak és méltók Kossuth Zsuzsanna szellemiségének továbbvitelére.  

Elismerésben részesült:

Faragó Edit belgyógyászati ápoló 38 éve dolgozik az egészségügyben, legnagyobb részt a Heim Pál Kórház koraszülött osztályán. Kezdettől fogva nagy odaadással, szeretettel és magas szakmai színvonalon látja el a kis csecsemőket.

Nagy Tiborné Erzsébet főnővér helyettes 31 éve dolgozik az egészségügyben, korábban általános ápoló volt a Heim Pál Kórház Gyermek Intenzív osztályán, jelenleg a Sebészeti és Traumatológiai osztály főnővér helyettese. Mind a betegekkel és hozzátartozóikkal, mind a kollégákkal kiválóan bánik, óriási empátiás készséggel kommunikál.

Cserős Csilla onkológiai ápoló 26 éve dolgozik az egészségügyben, 16 éve a Klinikánk Onkológiai osztályán gyermek ápolóként. Határozott egyénisége, nyíltsága és problémamegoldó képessége segítségével a kis betegek és az értük aggódó szüleik biztos támasza ezekben a nehéz időkben.

Arany Zoltánné Zsuzsanna labor asszisztens 35 éve dolgozik az egészségügyben, a Magyar Osteoporosis Társaság Asszisztensi Szekciójának Elnöke. Kiváló munkája, 35 éven tartó alázatos erőfeszítései a betegeke és a kollégák iránt érzett szeretete teszi alkalmassá az elismerésre. 

Papp Róza 41 éve dolgozik az egészségügyben. Kezdetben a Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti Klinikáján osztályos ápoló, majd a járó-beteg szakambulancia oszlopos tagja lett. Napi munkáját a betegek ápolása, segítése teszi ki, melyet óriási lelkesedéssel és rutinnal végez. 

Krix Gáborné Éva röntgen asszisztens 46 éve dolgozik az egészségügyben, 1973 óta a VIII. kerületi szakrendelőben, 2004-től csoportvezető asszisztensként. Munkáját a kiegyensúlyozott nyugalom és szakértelem jellemzi. A betegekkel kedves, megértő, segítő, ami kollégáinak is példaértékű.

Kerékgyártó Istvánné TBC gondozó, védőnő 58 éve dolgozik az egészségügyben, 1996 óta a VIII. kerületben, 2006 óta részmunkaidőben. Józsefvárosban a mai napig is igen fontos védőnői feladatot lát el. Energiát és fáradságot nem kímélve kutatja fel a rászoruló betegeket. Több mint fél évszázados egészségügyben töltött évei mindig a betegek segítése, gyógyítása körül forgott. 

Molnár Sándorné Ágnes pszichiátriai gondozónő 49 éve dolgozik az egészségügyben. 1977 óta a VIII. kerületi szakrendelő Pszichiátriai Gondozójában 2013-ig csoportvezetőként. Munkáját maximális odaadással végzi, betegeivel, kollégáival nagyon empatikus, megbízhatósága a védjegye, bizalommal fordul hozzá mindenki. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben