Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Több neves festő alkotása a tárlaton

Józsefvárosba költözött a Roma Galéria

2017. március 01. szerda

Számtalan festmény, rajz és grafika található a Roma Galériában, amely közel hat hónapja költözött a Szentkirályi utcában található Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központba. Az eddig az V. kerületi Magyar utcában működő szervezet célja, hogy a neves roma művészek alkotásait csokorba szedje, és a nagy nyilvánosság elé tárja.

Vári Zsolt, a Magyarországi Roma Galéria Egyesület elnöke büszkén számolt be lapunknak arról, hogy a hét minden napján látogatható a szervezet által fenntartott művészeti galéria. „Az V. kerületben jó kapcsolatot ápoltunk több általános iskolával, ahonnan szervezett módon érkeztek hozzánk látogatóba csoportok. Szeretnénk ezt a hagyományt folytatni, és igyekszünk minden józsefvárosi iskolába eljuttatni meghívóinkat, amelynek célja, hogy a diákok megismerkedhessenek elhunyt és kortárs roma művészek alkotásaival” – emelte ki a galéria vezetője.

A Roma Galéria tervei között szerepel az is, hogy egyfajta tanulószobaként működtessenek egy művészeti oktatási programot, amelyhez bárki csatlakozhat. Vári Zsolt hozzátette: remélik, hogy sok kerületi fiatalnak tudnak majd hasznos és egyben kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosítani.