Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ingyenesen elszállítják a nagydarabos hulladékot

Idén is lesz lomtalanítás kerületünkben

2017. március 03. péntek

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. évente egy alkalommal ingyenesen elszállítja a lakossági lomokat. A józsefvárosiak idén március 6. és 12. között válhatnak meg a nagydarabos hulladékoktól. A lomokat úgy kell kikészíteni, hogy az az FKF járműveivel könnyen megközelíthető legyen, de a forgalmat ne akadályozza.

A lomtalanítás pontos időpontjairól az FKF Zrt. hivatalos levélben is tájékoztatta a lakosságot. A lakóhely megadásával azonban a 06 80 353 353-as ügyfélszolgálati telefonszámon, valamint az fkfzrt@fkf.hu elektronikus levelezési címen tájékozódhat. Az FKF Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy a lomokat az elszállítást megelőző napon 18 óra után helyezzék ki.

Fontos tudni, hogy építési törmeléket, gumiabroncsokat, zöldhulladékot és veszélyes hulladékot nem lehet a lomokkal együtt kirakni, azokat az erre rendszeresített lakossági hulladékudvarokban kell elhelyezni. Nem lehet kihelyezni továbbá naponta képződő háztartási hulladékot valamint újrahasznosítható anyagokat (üveg, papír, műanyag palackok, fémdobozok) sem.

A veszélyes hulladékok – úgy mint akkumulátorok, festékek, elemek, oldószerek – a lomtalanítás ideje alatt az alábbi kijelölt helyeken is leadhatók:

VIII.

1.

március 6. hétfő

Bláthy Ottó u. 34. előtti közterületen

2.

március 7. kedd

II. János Pál pápa tér 20-szal szemben lévő közterületen

3.

március 8. szerda

II. János Pál pápa tér 20-szal szemben lévő közterületen

4.

március 9. csütörtök

Illés u. 32-vel szemben lévő közterületen

5.

március 10. péntek

Márkus Emília u. 1. előtti közterületen

6.

március 12. vasárnap

Illés u. 32-vel szemben lévő közterületen

A FKF felhívja a lakosok figyelmét, hogy aki települési hulladékot közterületen engedély nélkül, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen és időben helyez el, szabálysértést követ el, amelynek büntetési tétele 150.000 Ft-ig terjedhet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben