Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közérdekű munka és pénzbüntetés

Elítélték az aláírásgyűjtőt bántalmazó férfit

2017. március 13. hétfő

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé az olimpiaellenes népszavazási kampány során a Jakabfy Tamás LMP-s önkormányzati képviselőt lefejelő férfit. A vádlottat 250 óra közérdekű munkára és 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság elsőfokon - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-vel.

A közlemény szerint Jakabfy Tamás még február 11-én délelőtt gyűjtött aláírásokat a budapesti olimpia rendezése ellen kollégájával a Rákóczi térnél felállított standnál, mikor az ittas állapotban lévő, 26 éves vádlott elhaladt mellettük, és - nem a politikai tevékenységgel összefüggésben - megjegyzést tett rájuk. Ezt követően a férfi egy közelben lévő másik standhoz ment, majd visszafordult, a sértetthez lépett és lefejelte. A sértett hangosan segítséget kért, és hátrálni kezdett, azonban a támadó utána ment, és még egy alkalommal lefejelte. 

A helyszínre érkező rendőrök előállították a férfit. A rendőrség által lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban pénteken bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 250 óra közérdekű munka büntetésre, valamint 50.000 forint pénzbüntetésre ítélte - közölte a főügyész. Hozzátette: az ítélet nem jogerős, a tárgyaláson eljáró ügyész súlyosításért fellebbezett, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása végett. A vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben