Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Önkormányzati segítség a szociális ágazatban

Három új autó a fiatalok és az idősek szolgálatában

2017. március 13. hétfő

A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSzSzGyK) gondozottjainak, gyermekeknek, családoknak és időseknek a szállítását könnyíti meg az a három új gépjármű, amelyek kulcsait hétfőn adta át Sántha Péterné alpolgármester Váradi Gizella intézményvezetőnek. A három gépjármű beszerzésével két régi autó cseréje történt meg, a JSzSzGyK gépparkja egy kisbusszal is bővült.

„Három vadonatúj autó kulcsa van a kezemben, amelyeket örömmel nyújtok át a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ vezetőjének. Használják azokra a nemes feladatokra, amelyeket eddig is végrehajtottak a mostanra már kiöregedett autókkal. Ezentúl, mivel sokkal több férőhely van a kocsikban, több embert tudnak egyszerre szállítani” – hangsúlyozta Sántha Péterné a kulcsok átadásakor.

Az alpolgármester hozzátette: akár az idősbarát szolgáltatás keretében, akár a szabadidős programokra való fuvarozásban is ki tudják használni a kibővült férőhelyeket. Sántha Péterné végezetül megköszönte a JSzSzGyK dolgozóinak áldozatos munkáját. „Hat és fél éve dolgozunk együtt, tudom, hogy a szociális ágazat munkatársainak nincs egyszerű dolga, hiszen Józsefvárosban lényegesen több a nyugdíjszerű ellátást kapók száma más kerületekhez képest, emellett a városrész egyes területein sok a szociálisan rászoruló embertársunk. Ezt a munkát próbáljuk támogatni plusz anyagi forrásokkal is, hogy a dolgozók még jobban tudják segíteni a józsefvárosiakat” – fogalmazott az alpolgármester.

Modern járművek a józsefvárosiak szolgálatában

Három új autót, egy hétszemélyes Opel Zafirát, egy ötszemélyes Opel Astrát és egy kilencfős Opel Vivaro kisbuszt használhatnak mostantól a JSzSzGyK munkatársai a gondozottak szállítására. Mint Váradi Gizella intézményvezetőtől megtudtuk: két régi, 16 éves személyautót cseréltek le, valamint egy új autóval bővült a géppark.

A kisbusz a JSzSzGyK gondozottjainak – gyermekeknek és időseknek – szállítását, rendezvények, programok elérését szolgálja, valamint bekapcsolódik az adományközvetítésbe is. A személyautók pedig az idősbarát hét szolgáltatását – idősek egészségügyi szakellátásba szállítása napi rendszerességgel – igénybe vevő lakosoknak, valamint az Időskorúak Átmeneti Otthonának, Gyermekek Átmeneti Otthonának feladatellátásában segít. Emellett krízishelyzet esetén, például anyaotthonba történő elhelyezéskor, és az időskorú ellátottak szakellátásba történő szállításakor is jó szolgálatot tesznek a járművek.

A három gépjármű beszerzése a Józsefvárosi Önkormányzat 18 millió forintos támogatásából valósulhatott meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben