Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

28 milliárd forintos beruházás

Újabb irodaház épül a Corvin Sétányon

2017. március 14. kedd

Tovább épül a Corvin negyed. A két ütemben, összesen 28 milliárd forint értékben épülő Corvin 5 irodakomplexum a Corvin Sétány irodaház-projekt legújabb, befejező tagja. Az épületet a legmagasabb nemzetközi kritériumok szerint tervezték és környezetbarát megoldások sorát tartalmazza. Az első ütemet várhatóan 2018 végén adják át.

A Futureal-csoport összesen 90 millió euró, – mintegy 28 milliárd forint – értékben újabb irodakomplexumot épít a Corvin Sétányon, a közelmúltban átadott Skypark irodaház szomszédságában. Ezzel összesen 27 ezer négyzetméterrel növekszik a bérbeadható irodaterület Józsefvárosban. A két részben megvalósuló fejlesztéshez az Erste Bank 45,1 millió euró – csaknem 14 milliárd forint – értékben hitelt biztosít 10 éves futamidőre. A Corvin 5 első üteme 14 200, a második 12 800 négyzetméteres lesz.

Az ’A’ kategóriás épületet a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak megfelelően tervezték, a legszigorúbb fenntarthatósági követelményeknek is megfelel majd. Nagy hangsúlyt fektettek a zöld környezet kialakítására is: belső kert és tetőterasz szolgálja majd a dolgozók kényelmét. Az irodaház tervezésénél kiemelt figyelmet kapott a magasabb elektromos kapacitás és a szünetmentes működést biztosító rendszerek. Az irodaház előtti területen szobor, szökőkút, valamint pihenőfelület fogadja majd a járókelőket.

„Az Erste Bankkal megkötött együttműködés a garancia arra, hogy sikerrel valósuljon meg a Corvin 5 irodaház. A jövőbe mutató technológiai megoldásokkal felvértezett komplexum a Corvin-negyed egyik legkarakteresebb épülete lesz, amellyel immár 100 ezer négyzetméterre növekszik a Corvin-irodák összes bérbeadható területe” – mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

Látványtervek: Futureal

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben