Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Keresztút imádság hazánkért

Nemzeti ünnepünkön nagy magyarokra emlékeztünk

2017. március 16. csütörtök

Másfél évtizedes hagyománnyá vált Józsefvárosban, hogy március 15-ei nemzeti ünnepünkön keresztutat imádkoznak a kerületi hívek a Rezső téri Magyarok Nagyasszonya templomnál. Az idei évben Ruppert József piarista atya vezette a keresztúti imádságot, amelyet szentmise követett a tisztviselőtelepi Isten házában.

Idén is Keresztút imádságra hívta a híveket Vargha Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa, hogy március 15-én, délután fél négykor együtt fohászkodjanak népünk lelki újjászületéséért és egységéért, hazánkért és megmaradásunkért Ruppert József piarista atya vezetésével.

Pest egykori Golgota téri keresztútjának első és tizennegyedik stációja ma a Magyarok Nagyasszonya templom mögött áll, a köztes tizenkét állomás a templom külső falában mészkő domborművek formájában található. Ezeknél imádkozták a keresztutat nagy magyarokra emlékezve hazánkért, minden stációnál Jézus szenvedéstörténetéhez kapcsolódva Magyarország egy-egy szentjének, mártírjának, vagy kiemelkedő államférfijának emlékét idézve fel.

Ruppert atya többek közt Szent István, Szent Imre herceg, Szent László, Szent Margit, Zrínyi Miklós és II. Rákóczi Ferenc, a “Nagyságos fejedelem” példáját tárta a hívek elé. A keresztutat követő szentmisét is a piarista atya celebrálta, aki nagyböjti lelkigyakorlatot is tart a Rezső téri templomban a következő három vasárnap a reggeli misék keretében. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben