Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több évtizede él Józsefvárosban

A kilencvenéves Cséri Istvánt köszöntötték

2017. március 22. szerda

A kilencven évvel ezelőtt született Cséri István már hosszú évek óta Józsefvárosban él. Az építőiparból a nyolcvanas évek közepén nyugdíjba vonuló idős férfit 5 gyermeke, 16 unokája és 18 dédunokája mellett Sára Botond alpolgármester is felköszöntötte Orczy úti otthonában.

Cséri István 1927. március 8-án született Dorogon, édesapja lakatosként dolgozott, édesanyja háztartásbeliként tevékenykedett. Tragédiák sorozata árnyékolta be családjuk életét: mind az öt testvére gyermekként halt meg. Az általános iskolát Dorogon fejezte be, majd az Esztergomi Bencés Gimnáziumban tanult tovább. Felvételt nyert a budapesti Képzőművészeti Főiskolára, rajztanári szakra, amelyet három év után politikai okok miatt otthagyott, és inkább dolgozni kezdett. Első munkahelye a Csepeli Építőipari Vállalat volt, ahol segédmunkásként kereste a kenyérre valót.

Cséri István hatvanöt éve él boldog házasságban feleségével

1952-ben házasodott meg, a frigyből öt gyermek született. Cséri István 1987-ben vonult nyugdíjba a Paksi Atomerőmű Építőipari Vállalattól, ahol már technológusként dolgozott hosszú évekig.  Pista bácsi egyik kedvenc időtöltése az olvasás, az újságot és a könyveket egyaránt szereti. A másik örömet adó tevékenysége, ha a televízióban nyomon követheti a Fradi focicsapatának mérkőzéseit.

Az ünnepeltet Sára Botond alpolgármester – egy Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált oklevéllel és egy üveg vörösborral – köszöntötte a jeles napon. „Az idősekről való gondoskodás és megbecsülésük az alapvető értékek közé tartozik. A kerületben élő idősek olyan életutat jártak be, amelyeket nekünk ismernünk és tisztelnünk kell” – mondta Sára Botond.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben