Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

MiaManó Manóföldén

Színházi előadás kisiskolásoknak a Kesztyűgyárban

2017. március 24. péntek

Humoros, vidám, zenés, interaktív előadással kedveskedett a Kesztyűgyár Közösségi Ház hatvan józsefvárosi kisdiáknak csütörtök délután. A most útjára induló programsorozat célja, hogy minden gyermek a szociális körülményeitől függetlenül színházi élményekkel gazdagodjon. Minden hónapban a MiaManó Színház látogat majd el a Mátyás térre, az első alkalommal a Németh László Általános Iskola diákjai vettek részt a társulat előadásán.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta, hogy a csütörtöki nappal egy színházi programsorozatot indítanak útjára. „Ezt követően minden hónapban egy alkalommal színházi előadással kedveskedünk a józsefvárosi fiataloknak. A mai napon a Németh László Általános Iskola alsó tagozatos diákjai vehettek részt a MiaManó Színház előadásán. Az ingyenes program célja, hogy minden kerületben élő gyermek átélje a színház adta élményeket függetlenül attól, hogy milyen szociális körülmények között él” – hangsúlyozta Varga Zita.

Dancsok Gabriella, a Németh László Általános Iskola tanítója szerint a gyermekek óriási élménnyel gazdagodtak a Kesztyűgyárban megtartott színházi előadáson. „Négy alsó tagozatos osztállyal, hatvan diákkal érkeztünk a mai rendezvényre. A mai programon kívül is rendszeresen járunk ide, a gyerekek nagyon élvezik a kesztyűgyári programokat – tette hozzá Dancsok Gabriella. 

Sándor Júlia, a MiaManó Színház színésze óriási értéknek tartja, ha a felnőttek azon dolgoznak, hogy a gyermekek megszeressék a színházat. „A mai gyerekek túlnyomó többsége különböző videojátékokkal, illetve az internettel tölti el a szabadidejét. Egyre kevesebb szülő veszi a fáradságot, hogy kirándulni vagy kulturális programokra vigye el a gyermekét. Örülünk, hogy a Kesztyűgyár Közösségi Házzal közösen a „MiaManó Manóföldén” című darabunkkal mosolyt csalhattunk a gyermekek arcára” – fűzte hozzá a színész. 

Áprilisban, a következő színházi előadás alkalmával a Deák Diák tanulói látogatnak majd a Kesztyűgyárba.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben