Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Durvul az időközi választási kampány az ellenzéki pártok között

Összeverekedtek Bolba Márta és Dopeman aktivistái

2017. március 26. vasárnap

Az időközi önkormányzati választáson induló – MSZP által támogatott – Dopeman kampánycsapata bántalmazta Erőss Gábort, a Párbeszéd józsefvárosi képviselőjét, Bolba Márta független jelölt aktivistáját március 25-én délután a Mátyás téren. A helyszínre a rendőrséget is kihívták, mindkét fél tagadja, hogy ők kezdeményezték volna a vitát. Sajtóértesülések szerint az ügyben érintettek magánindítvánnyal éltek bűncselekmény gyanújával, az ügy pedig bíróság előtt folytatódik.

Az április 23-ai időközi önkormányzati választásra kampányolnak Dopeman és Bolba Márta képviselőjelöltek is. A rappert az MSZP, a lelkésznőt pedig a Párbeszéd is támogatja. Információnk szerint Dopeman kampánycsapata szombaton a Mátyás téren standolt. Úgy tudni a Bolba Mártát támogató Erőss Gábor szóban inzultálta Dopeman egyik hölgy aktivistáját, mire a kampánystáb többi tagja rátámadt a Párbeszéd képviselőjére. 

Az ügyhöz a rendőrséget is kihívták, akik rövid időn belül a helyszínre értek. A rendőrök a Mátyás térre érve azt tapasztalták, hogy egy kampánystandnál „két személy konfliktusba keveredett egymással”. A BRFK közölte: mindkét fél úgynevezett magánindítvánnyal élt bűncselekmény gyanújával, az ügy a bíróság előtt folytatódik majd.

Erőss Gábor az Origónak elmondta: a gyerekeivel labdázott a Mátyás téren, amikor meglátta az MSZP-s standot. Szórólapot kért, mire szidalmazni kezdték. Ekkor elmondta a véleményét a józsefvárosi szocialistákról, amire 7-8-an szóban inzultálták. Elővette a kameráját, hogy megörökítse az incidenst, de azt megpróbálták kirúgni a kezéből, a rúgás azonban a kezét érte. Egy másik aktivistának viszont sikerült kitépnie a kezéből a kamerát, aminek a felvételét le is törölte. Szerinte, azt hogy bárkit sértegetett volna csak Dopeman emberei találták ki.  A Párbeszéd képviselője még nem döntötte el hogy tesz-e feljelentést, azt viszont sajnálja, hogy mindez a gyermekei szeme előtt történt. Kerestük az ügyben Erőss Gábor képviselőt, de cikkünk megjelenéséig nem értük el.

Az esetről Dopeman – aki maga nem volt jelen – úgy értesült, hogy Erőss provokálta az aktivistákat. Szerinte a balhéból azért lett rendőrségi ügy, mert Erőss testalkata és idegrendszere nem alkalmas egy csetepatéban való helytállásra. 

Fotók: facebook.com

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben