Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Virtuális utazás Afrikába

A legforróbb kontinens mutatkozott be a Zászlómúzeumban

2017. március 27. hétfő

Csütörtökön este ismét zsúfolásig megtelt a József körút és a Nap utca sarkán található Zászlómúzeum, ahol most nem egy ország, hanem egy kontinens mutatkozott be. A gyönyörű fotók, illusztrációk és egyéb alkotások segítségével az érdeklődők egy virtuális utazáson vehettek részt, amelynek segítségével földrajzi, történelmi és társadalmi ismeretekkel gazdagodhattak. Az eseményen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester is.

Balogh László, a Zászlómúzeum vezetője elmondta, hogy már évek óta szeretnék megrendezni az Afrika Kiállítást, de ez hosszabb előkészületeket igényelt. „Ez egy ismeretterjesztő kiállítás, amely megragadja az idejáró vendégek fantáziáját és elkalauzolja őket egy egészen más kultúrával rendelkező országba, jelen esetben egy földrészre. Csodálatos fotók, és tablók segítenek megismerni a világ legforróbb kontinensét” – hangsúlyozta a múzeum vezetője. 

Vágó-Szatmári Zita, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Afrika Főosztályának helyettes vezetője szerint minden olyan kezdeményezés fontos, amely közelebb hozza egymáshoz a magyar kultúrát és az afrikai országokat. „Az oktatás egy nagyon fontos kapcsolódási pont Magyarország és Afrika között.

 A 70-es és 80-as években több száz afrikai diák tanult magyar egyetemeken, főiskolákon, akik közül néhányan hazatérve, azóta is befolyásos pozíciókat töltenek be. Célunk az, hogy az afrikai kontinens országaival fenntartott kapcsolatainkat felelevenítsük annak érdekében, hogy segíthessük a hazai vállalkozásokat az esetleges afrikai terjeszkedésben” – emelte ki Vágó-Szatmári Zita.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Zászlómúzeum a mi kerületünkben található” – mondta el Sántha Péterné alpolgármester.

 „Azért lettem földrajz szakos tanár, mert szívügyem a Föld, és annak országai, népei. Ezek a programok pedig segítenek nekünk elrugaszkodni egy kicsit a valóságtól, és egy virtuális utazásba kezdhetünk például a csodálatos Afrikába” – fűzte hozzá az alpolgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben