Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szűrések, prevenció, ételkóstoló

Családi egészségnap a Deák Diákban

2017. április 01. szombat

A szülők és az iskola pedagógusai közösen szerveztek Családi egészségnapot péntek délután a Deák Diák Általános Iskolában. Az esemény kapcsán szinte minden tanteremben várták az érdeklődőket: vérnyomás-és cukorszint mérés, drogprevenciós előadás, egészséges ételek receptjeinek ismertetése, sőt még jóga és masszázs is szerepelt a programok között. A péntek délutáni Családi egészségnapot Sántha Péterné alpolgármester nyitotta meg.

Sántha Péterné alpolgármester is részt vett a péntek délután megtartott Családi egészségnapon. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mennyire fontos gyermekként megtanulni az egészséges életmód alapjait.

„ Az egészséges táplálkozásra való rászoktatást ebben a korban kell elkezdeni, most kell a gyermekekkel megtanítani ennek fontosságát, és pozitív hatásait. A mai XXI. századi világunkban egyre több gyermek tölti a szabadidejének jelentős részét a televízió vagy a különböző számítógépes játékok előtt. Az egészséges életmód másik a fontos alappillére a rendszeres mozgás, ami biztosítja a gyermekek fizikális megerősödését” – emelte ki az alpolgármester. 

Farczádi-Bencze Tamás, a Deák Diák Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a Családi egészségnapot az iskola pedagógusai és a szülők közösen szerveztek meg. „Programjaink az egészségre nevelés minden területét lefedi, ezt úgy tudtuk elérni, hogy külső partnereket vontunk be. Vannak itt egészségügyi dolgozók, dietetikus, táplálkozási tanácsadó, de van szakember, aki a helyes fogmosásra okítja a gyermekeket. Az elmúlt időszakban sok olyan esemény zajlott az intézményben, amely megerősítette az iskola és a szülők kapcsolatát, az egészségnap is egy igazi közösségépítő és fejlesztő program” – hangsúlyozta az igazgató.

Kiss Tamás, az iskola hetedik évfolyamos diákja szerint nagyon hasznosak az ilyen jellegű események. „Voltam egy előadáson, ahol azt fejtegették: milyen módon tudok nagyobb koncentrációval odafigyelni az órákon. Egy másik tanteremben megmérték a vérnyomásomat, a büfében pedig finom, és egészséges sütiket lehet vásárolni” – fűzte hozzá a diák.

John Emese gyermeke is a Deák Diákba  jár. „Szülőként természetes, hogy nagyon fontosnak tartom az egészségre való nevelést. Ezzel a programsorozattal példát mutatunk a gyerekeknek, hiszen mi felnőttek is részt veszünk a különböző szűréseken, előadásokon és egészséges ételeket, finomságokat készítettünk otthon, amelyeket elhoztunk a gyerekeknek” – tette hozzá a John Emese.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben