Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mozdulj Mátyás tér!

Sportos délután a Kesztyűgyár Közösségi Házban

2017. április 08. szombat

Az Egészség Világnapját ünnepelve szervezett a mozgásra és a sportra fókuszáló program kavalkádot a Kesztyűgyár Közösségi Ház. Az eseményen volt gyermekjóga, csocsó, ping-pong, sport és akadályversenyek, íjászat, a felnőtteknek zumba, kardio tréning, és swing oktatás. A színes programokra ellátogatott Sántha Péterné alpolgármester is.

Mata Ágnes három gyermekével érkezett a „Mozdulj Mátyás tér!” elnevezésű programra. „Mi rendszeresen látogatjuk a Kesztyűgyár programjait, a gyermekeim az iskola után szinte minden nap itt vannak. Az itt dolgozók mindig szerveznek érdekes és izgalmas programot a gyerekeknek. Hálásak vagyunk, hogy van ez a hely” – emelte ki az anyuka.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta, hogy az Egészség Világnapjához az egészséges életmód is hozzátartozik, erre szerették volna ösztönözni a programra ellátogatókat. „A mozgás és a sport szerves része az egészséges életmódnak, ezért egy sportos péntek délutánt szerveztünk, nem csak a gyermekek számára. Sajnos a rossz idő miatt nem tarthattuk meg szabadtéren a programjainkat, de senkinek nem szegte kedvét, hogy a házban mozogjon egy kicsit” – fűzte hozzá a szakmai vezető. 

Sántha Péterné alpolgármester is ellátogatott péntek délután a Mátyás téren található Kesztyűgyár Közösségi Házba. „Nagyon fontos, hogy ne csak az Egészség Világnapján mozogjunk, és sportoljunk, hanem rendszeresen szakítsunk időt a testünk karbantartására. Az a tapasztalat, hogy az emberek többsége nem tud, vagy nem akar egyedül mozogni, ezért meg kell szervezni egy sportos közösséget. A mozgás és a sport nem csak egészséges, hanem sikerélményt ad, ha jól elvégzünk egy-egy feladatot” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az Egészség Világnapját minden év április 7-én, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization – WHO) megalakulásának évfordulóján ünnepeljük.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben