Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Idős nőt csapott be az „unokázós” csaló

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

2017. április 11. kedd

Úgynevezett „unokázós” módszerrel csalt ki pénzt egy ismeretlen személy, egy józsefvárosi idős nőtől. A csaló a hölgy bajba jutott unokájának adta ki magát a telefonban. A kért összeget pedig a képen látható férfi vette át. A rendőrség azt kéri, hogy aki felismeri a férfit, tegyen bejelentést.

A trükkös csaló április 7-én éjszaka kereste fel telefonon a józsefvárosi idős nőt. A telefonáló a hölgy unokájának adta ki magát, és jelezte, hogy balesetet szenvedett, pénzre van szüksége. Az idős nő még azon az éjszakán átadta az ékszereit és az otthon tartott pénzét egy férfinek, akiről kamerafelvétel készült. A VIII. kerületi rendőrkapitányság 01080/1255/2017 bűnügyi számon csalás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A józsefvárosi rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben