Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rekordadomány gyűlt össze a katolikus karitász akciójában

200 rászorulót ajándékoztak meg Józsefvárosban

2017. április 12. szerda

Több mint 190 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során, amelyből mintegy 26 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei országszerte. Az utolsó 200 csomag átadására április 12-én a szervezet Lujza utcai raktárhelyiségében kerül sor.

Március 19. és 26. között rendezték meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A gyűjtés hetében a templomok mellett a Karitász 16 egyházmegyei központjában, valamint számos gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat. Így azoknak is lehetősége volt bekapcsolódni az akcióba, akik a templomon kívül keresték a segítési lehetőséget.

A beérkezett adományokból a Karitász csoportok készítettek ajándékcsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttattak a rászorulók számára. Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándék kártyákat is készítettek mellé az önkéntesek.

A gyűjtés lezárásaként a budapesti Szent Erzsébet Karitász Központ munkatársai és önkéntesei, Écsy Gábor igazgató vezetésével április 12-én 200 rászorulót ajándékoztak meg élelmiszercsomaggal a szervezet Lujza utcai raktárhelyiségében.

Écsy Gábor lapunknak elmondta: az idei nagyböjti akció során rekord mennyiségű, 190 tonna élelmiszer gyűlt össze, amelyből több mint 26 ezer család részesült még az ünnep előtt. „Hálásan köszönjük minden adományozó nagylelkű segítségét, akiknek köszönhetően évről-évre többeknek segíthetünk ünneppé tenni a húsvétot” – tette hozzá az igazgató.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben