Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Izgalmas programok minden korosztály számára

Húsvéti piknik a Mátyás téren

2017. április 13. csütörtök

Vidám, zenés délutánt varázsolt a Mátyás térre a környéken élő fiatalok számára a Kesztyűgyár Közösségi Ház. Az érdeklődőket kirakodóvásár, állatsimogató, trambulin, tojásfestés, nyuszi-váró húsvéti koncertek, tojáskeresés és táncos flashmob várta. A szerda délutáni eseménynek még a kellemes tavaszi időjárás is kedvezett, így gyermekkacajtól volt hangos a Mátyás tér.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta: egy tartalmas családi délutánra invitálták a környéken élő családokat. „Több civil szervezet segítségével kirakodóvásárt szerveztünk, kézműves foglalkozás keretében a tojásfestést gyakorolhatták a gyerekek, valamint készíthettek karkötőket, nyakékeket és húsvéti kulcstartókat. Óriási sikert aratott a fiatalok körében az állatsimogató, de a trambulin előtt is hosszú sor kígyózott.” – tette hozzá a szakmai vezető. 

A Kesztyűgyárban rendszeresen gyakorol a Dance Force tánccsapat, akik ebből az alkalomból egy látványos flashmob-bal készültek, a térre kilátogatók nagy örömére. A program kezdése előtt a Ház dolgozói tojásokat is elrejtettek a Mátyás téren, amelyeket a húsvéti nyuszival együtt kereshettek meg a legkisebbek. A jó hangulatról interaktív zenés koncertek gondoskodtak. 

Németh Andrea a hatéves kisfiával és férjével érkezett a Mátyás térre. „Eddig nem jártunk a Kesztyűgyárba, csak nagyon-nagyon ritkán, pedig itt lakunk a környéken. A férjem az interneten értesült a mai rendezvényről, kíváncsiak lettünk és eljöttünk. Nagyon jól éreztük magunkat, ezek után gyakrabban jövünk a Kesztyűgyárba” – hangsúlyozta a fiatal anyuka. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben