Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Köztérfelújítások hatásai

Városfejlesztési példa a Magdolna negyed

2017. április 14. péntek

Gazdasági internetes portálok állítják példának a Magdolna és a Corvin negyed városrehabilitációs programjait. Mint írják, a köztérfelújításoknak és városrehabilitációs programoknak köszönhetően korábban kevéssé preferált városrészek is kifejezetten vonzóvá válhatnak. Budapesten több tucat helyszínre érdemes most figyelni, köztük a Magdolna negyedre – állítják ingatlanos szakemberek.

A Fővárosi Közgyűlés előző héten úgy döntött, hogy újabb 5,5 milliárd forinttal támogat 32 budapesti köztér-megújítási programot. A főváros minden kerületében várható olyan rekonstrukció, amely már középtávon hatással lesz a környék ingatlanáraira. A zöldterület-fejlesztési és rehabilitációs projektek egyik leglátványosabb hozadéka, hogy idővel a környező lakások árai is emelkedésnek indulnak. „Jó vételnek számítanak azok az akár rossz állapotú és kevésbé értékes lakások, amelyek egy jövőben fejlesztendő területen vannak” – mondja Valkó Dávid, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője.

Bér- és társasházak is megújultak a Magdolna negyedben

Minőségi lett a nyolcadik kerület

A korábbi példák azt mutatják, hogy egy kiterjedtebb városfejlesztési program hatalmas lökést ad a helyi lakásáraknak. Lassan 10 éve zajlik a Magdolna negyed rehabilitációja, amelynek hatására a korábbi hírhedt városrészből egyre kedveltebb környék vált.

Az ingatlanok emelkedő színvonala a vásárlók új körét is megszólította, ma már a lakók 45 százaléka középosztálybeli beköltöző. Budapest másik nagy ívű fejlesztése, a Corvin negyed megújítása 2006-ban kezdődött. 

Kisebb léptékű átalakítások is nagy áremelkedést idézhetnek elő. Tipikus példa erre a sétálóutcává minősítés, melynek hatására a frissen kialakított közösségi terek megtelnek élettel, szolgáltatóegységek létesülnek, jóval élhetőbbé téve a környéket – teszi hozzá Valkó Dávid.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben