Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A drog és az internet a legfőbb veszélyforrás

Előadás és látványos rendőrségi bemutató a FiDo téren

2017. április 18. kedd

A Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Családsegítő Központja a józsefvárosi rendőrkapitánysággal együttműködésben szervezett bűnmegelőzési programot a FiDo téren. Az előadások mellett egy rendőrautóba is beülhettek a gyerekek, valamint egy bevetési gyakorlatot is megnézhettek a fiatalok.

Gergely Tamara, a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ családsegítője elmondta, hogy minden évben szerveznek a fiataloknak bűnmegelőzési napot. „Olyan családok vannak most jelen, akik a Központunkkal kapcsolatban állnak.  

A gyerekek és az idősek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, az erőszakos bűncselekményeknek, a csalásoknak és az átveréseknek. Munkánk során rendszeresen találkozunk olyan fiatalokkal is, akik könnyen befolyásolhatóak. A programunkkal szeretnénk elérni, hogy a fiatalok minél nagyobb bizalommal forduljanak segítségért a kerületi rendőrséghez” – hangsúlyozta Gergely Tamara.

„Mivel az internet veszélyeinek vannak leginkább kitéve a gyermekek, ezért az előadással erre fókuszáltunk” – emelte ki Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós. „Észrevehetően nagyon sok gyermeket megérintett az előadás, de szeretnénk elérni a szülőket is az üzenetünkkel, hiszen ők hatnak leginkább a gyermekeikre. 

Szó esett még drogról, és az iskolai zaklatásról is, hiszen ezek a problémák is elég gyakoriak a fiatalok körében” – tette hozzá Tolnay Krisztina.

Bancsók Józsefné hét éves kisfiával érkezett a FiDó téri bűnmegelőzési programra. „Én magam is tapasztalom, hogy milyen rossz hatással lehet a gyerekekre az internet. Az előadás sokkal jobban rávilágított a veszélyekre, érthetőbben világosította fel a gyermeket. A rendőrségi bemutató pedig látványos, és izgalmas volt” – emelte ki az anyuka. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben