Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb lakások a LÉLEK-Programban

Két család talált új otthonra

2017. április 18. kedd

Két új lakást alakítottak ki a LÉLEK-Program keretében a Szerdahelyi utca 5. szám alatti családos közösségi szálláson. A lakásokba gyermekes családok költözhetnek be a napokban, az egyik házaspárnak kedden délután Sántha Péterné alpolgármester adta át a kulcsokat.

Farkas Béla László és felesége két kisgyermekükkel költözhetnek be az egyik frissen felújított lakásba a családos közösségi szálláson. Korábban egy ismerősüknél laktak, a LÉLEK-Program keretében saját otthont alakíthatnak ki. Mint a házaspár elmondta, tavaly jelentkeztek a programba. Nagyon örülnek ennek a lehetőségnek, ami óriási dolgot jelent nekik és gyermekeiknek, hiszen egy szépen felújított lakásba költözhetnek be, tiszta, rendezett környezetben. Mivel zárt, belső udvar tartozik a lakásokhoz, így a gyermekeket is nyugodtan kiengedhetik játszani, hamarosan egy homokozót is kialakítanak az udvaron a legkisebbeknek. A másik, szintén újonnan kialakított lakást is egy többgyermekes család kapta meg.

A kulcsokat Sántha Péterné alpolgármester adta át kedden a házaspárnak, aki a legutóbbi-képviselő testületi ülésen javasolta, hogy a költségvetés tavalyi pénzmaradványából 3 millió forintot fordítsanak a berendezésre, hogy a rászorulók minél előbb beköltözhessenek erre a szállásra.

Az alpolgármester hozzátette: a Józsefvárosban működő LÉLEK-Program kivételes az országban, kiutat, lehetőséget jelent az egyedülállóknak és a családoknak egyaránt. A Szerdahelyi utcai családos közösségi szállás mellett a Koszorú utcai LÉLEK-házban 14 egyedülálló személyt tudnak fogadni. A program egy következő lépcsőjében pedig – a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ által kijelölt, illetve felújított – szolgálati lakásokban egyedülállókat, házaspárokat, családokat is el tudnak helyezni – hangsúlyozta Sántha Péterné. Takács Gábor, a Lélek-Program szakmai vezetője hozzátette: amikor lezárul a program, a résztvevők önkormányzati bérlakásba költözhetnek. 

A közösségi szálláson az elhelyezés a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és az Önkormányzat jelzése alapján, a jogosultság és az alkalmasság megállapítását követően történik. Olyanok találnak itt otthonra, akik képesek a család fenntartására, életvitelük is megfelelő, azonban valamilyen okból lakhatási krízishelyzetbe kerültek Józsefvárosban. 

Két új lakás a Szerdahelyi utcában

A vakolatlan, hiányos födémszerkezetű, közművek nélküli helyiségcsoportból két egyszobás, komfortos lakást alakítottak ki mintegy 14 millió forintból. A felújítás során egyebek mellett a tető szerkezeti megerősítést, és új cserép- valamint bádogfedést kapott, leburkolták az aljzatot, válaszfalakat alakítottak ki, a festés mellett felújították, illetve kicserélték a nyílászárókat, kiépítették a vízgépészeti vezetékeket és az elektromos hálózatot, berendezési tárgyakkal szerelték fel a konyhát és a fürdőszobát. A fűtést korszerű és gazdaságos mennyezeti elektromos infrapanel, a meleg vizet villanybojler biztosítja.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben