Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az önkormányzat átvállalja a költségeket

Ingyenes lesz az erdei iskola a józsefvárosi gyermekeknek

2017. április 19. szerda

Szeptember 1-től minden józsefvárosi lakcímmel rendelkező általános iskolás számára ingyenes lenne az erdei iskolában való részvétel, a költségeket az önkormányzat vállalná át. A javaslatról – amelyet Sántha Péterné alpolgármester kezdeményezett – májusban dönthet a képviselő-testület – közölte a Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája.

A Józsefvárosi Önkormányzat évről évre kedvezményes feltételek mellett biztosít erdei iskolai táborozási lehetőséget a kerületi iskolások számára Magyarkúton. Az erdei iskolai szezonban több szülői jelzés érkezett az önkormányzathoz arról, hogy a kedvezmények ellenére anyagi okok miatt nem tudják biztosítani gyermekük számára a részvételt. Sántha Péterné oktatási ügyekért is felelős alpolgármester ezért egyeztetéseket kezdeményezett a programokat szervező Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezetőjével, illetve több iskolaigazgatóval, és miután az önkormányzat stabil működése és jó gazdálkodása lehetővé teszi, a következő képviselő-testületi ülésre kezdeményezni fogja, hogy az erdei iskola ingyenes legyen a józsefvárosi iskolások számára. Így csupán anyagi nehézségek miatt nem maradnak majd ki gyermekek a táborok adta élményekből.

A javaslat szerint –melyről májusban dönthet a képviselő-testület - 2017. szeptember 1-jétől minden józsefvárosi lakcímmel rendelkező általános iskolás gyermek számára díjmentes lenne az erdei iskolában való részvétel, a költségeket az önkormányzat vállalná át – olvasható a közleményben. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben