Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

400 millió forintos állami támogatás

100 józsefvárosi bérlakás újul meg

2017. április 20. csütörtök

Józsefváros önkormányzata 400 millió forint összegű állami támogatásban részesült, amelyet önkormányzati bérlakások fejlesztésére fordíthat. A városvezetés összesen 100 üresen álló bérlakást választott ki felújítás, korszerűsítés céljából. Az ingatlanokban építészeti-, gépészeti-, hőszigetelési munkák, illetve energiahatékonyság, komfortszint javító munkálatokat végeznek majd.

100 darab önkormányzati bérlakás felújításáról, korszerűsítéséről döntött a képviselő testület április 13-ai ülésén. A városvezetés és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. megvizsgálta az önkormányzat tulajdonában álló bérlakásállományt, majd figyelembe véve a rendelkezésre álló 400 millió forintos állami támogatás, valamint az ingatlanok felújításának költségét, választotta ki az ingatlanokat. „Továbbá szempont volt az is, hogy olyan lakásokat válasszunk, amelyek felújított épületben találhatók” – hangsúlyozta Sára Botond a képviselő-testületi ülésen. Az alpolgármester hozzátette: a cél, hogy hosszútávon élhető lakásokat alakítsanak ki. 

Egy-egy ingatlan átlagosan 3–4 millió forintból újulhat meg. Építészeti-, gépészeti-, hőszigetelési munkákat, illetve energiahatékonysági, komfortszint-javító munkálatokat végeznek majd, a kisebb 25–30 négyzetméter nagyságú, egymás mellett található lakásokat egybenyitják, illetve a komfort nélküli ingatlanokat komfortosítják. A kiválasztott bérlakások többségében az elmúlt években megújult Magdolna negyedi lakóépületekben találhatók.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben