Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Föld napja a botanikus kertben

Óvodások látogattak a Füvészkertbe

2017. április 21. péntek

Több éve hagyomány, hogy A Föld napja alkalmából a józsefvárosi óvodások vezetett sétán vesznek részt a Füvészkertben. Április 21-én mintegy ötszázötven kisgyermek látogatott el a botanikus kertbe az önkormányzat támogatásának jóvoltából. A sétán egy-egy óvodáscsoportot Sántha Péterné alpolgármester is elkísért.

A gyerekek kis csoportokban érkeztek pénteken a Füvészkertbe. A séták vezetői sorban mutatták az érdekesebbnél érdekesebb növényeket. Rögtön az elején a gyerekek megismerhették a mamutfenyőt, azután az ázsiai kert következett. Itt a bambuszok és a japán törpefák nyerték el leginkább a kicsik tetszését. A hazai növényvilág bemutatása után a csoportok a pálmaházba is bementek. A Kincskereső Tagóvoda óvodásainak a kaktuszok, a Tesz-Vesz Tagóvodából érkezett csoportnak a tündérrózsa tetszett a leginkább. Az egyik üvegházban növénysimogató is volt: itt több különböző formájú, színű és tapintású növényt lehetett megérinteni. 

„Minden évben ebben az időszakban, amikor szép idő van, és rengeteg növény virágzik, növényritkaságokkal, fakülönlegességgel ismerkedhetnek meg a gyermekek itt a Füvészkertben” – emelte ki Sántha Péterné. Az alpolgármester hozzátette: idén is minden óvoda élt az önkormányzat által biztosított lehetőséggel és kilátogatott a botanikus kertbe, láthatóan nagyon élvezik ezt a programot a gyerekek. 

Sántha Péterné beszámolt arról is, hogy ezeket az alkalmakat még rendszeresebbé szeretnék tenni, ezért május elején megnyitják a Füvészkertben a kert tanodát. „Ez azt jelenti, hogy minden óvodának lesz egy saját kis kertje, amelyben a növények növekedésével, virágaival és termésével ismerkedhetne meg. Így a természetet nem a csoportszobából, hanem közvetlen közelről ismerhetik meg” – tette hozzá.

Mint azt V. Nagy Klára óvónő elmondta: A Föld napja alkalmából virágokat is szoktak ültetni az óvoda udvarán, azokat gondozzák, és megfigyelik a fejlődését. Emellett természetismereti könyveket néznek, képeket válogatnak, és a környezetvédelemről beszélgetnek. „A mai napot nagyon várták a gyermekek: az itt szerzett élményeket később lerajzoljuk és megbeszéljük” – tette hozzá.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben