Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Családi programok várták az érdeklődőket

A Föld napja a Mátyás téren

2017. április 22. szombat

A Kesztyűgyár Közösségi Ház szervezői izgalmas programokkal várták a családokat a Mátyás téren április 21-én. A Föld napja alkalmából rendezett eseményen Sántha Péterné alpolgármester egy platánfa palántát is elültetett.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta, hogy minden évben különös figyelmet szentelnek a Föld napja alkalmából megszervezett eseményekre. „Igyekeztünk olyan programokat szervezni, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak ehhez a jeles naphoz. Lehetőség nyílt megtekinteni a Föld színei című fotókiállítást, amely a Házban működő Fénykeresők elnevezésű csoport tagjainak alkotásaiból készült el.

A kreatív sarokban ÖKO táskát is készíthettek a térre kilátogatók, a kisebbek játszhattak a trambulinon valamint kipróbálhatták kerékpáros KRESZ-pályát, amelyen nemcsak kerékpárral, hanem rollerrel és gördeszkával is végig mehettek.  Vendégeinknek kemencés lepénnyel kedveskedtünk, a jó hangulatról pedig a Handabanda zenekar gondoskodott a rendezvényünk ideje alatt” – tette hozzá a szakmai vezető.  

A rendezvényre kilátogatott Sántha Péterné alpolgármester is, aki egy platánfa palánta elültetésében is segédkezett. „Nekem minden nap a Föld napja, hiszen az a kincs, amit a bolygótól kapunk egy nagy csoda, ezt értékelnünk kell. Józsefváros gondosan figyel arra, hogy a hiányzó, elhaló fákat pótolja, annak érdekében, hogy zöldesítse a kerületünket. A most elültetett fa szimbolikus jelentőséggel is bír: egy új élet kezdete, amely most már figyelemmel kíséri Józsefváros fejlődését, ezért ápolnunk, és óvnunk kell ezek után” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Szabó Sándor hat éves gyermekével érkezet a péntek délutáni rendezvényre. „Gyakran járunk a Kesztyűgyár Közösségi Ház rendezvényeire. Fontosnak tartjuk, hogy a környéken működjön egy ilyen közösségformáló szervezet, amely rendszeresen kínál izgalmas programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Föld napja alkalmából kislányommal beszélgettünk azokról a veszélyekről, amelyek negatívan befolyásolják a légkörünket, környezetünket” – mondta el az édesapa. 

2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a Földanya Nemzetközi Napjává nyilvánította. A Föld napját 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendeznek különböző megmozdulásokat, amelyek a föld, víz és a levegő megóvására hívják fel a figyelmet.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben