Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Óriási fölénnyel nyert a fideszes jelölt

Sántha Péterné a Magdolna negyed új képviselője

2017. április 23. vasárnap

Sántha Péterné, a Fidesz-KDNP jelöltje hatalmas fölénnyel nyerte a Magdolna negyedi időközi önkormányzati választást. Sántha Péterné, aki kerületünk alpolgármestere, is a 6. számú egyéni választókerületben a szavazatok 46 százalékát szerezte meg. A választás eredményéről tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté polgármester úgy fogalmazott: „ez az eredmény megerősíti az önkormányzat vezetését abban, hogy jó az irány, helyes úton járunk”.

Az időközi önkormányzati választáson 932 józsefvárosi lakos jelent meg az urnáknál, hogy döntsön a hatos számú választókörzet képviselőjének személyéről. Sántha Péterné a Fidesz-KDNP jelöltje – kerületünk alpolgármestere – a szavazatok mintegy 46 százalékát szerezte meg. Az adatok 100 százalékos feldolgozottsága mellett a függetlenként induló Pityinger László a voksok több mint 27, a szintén független Bolba Márta több mint 19 százalékát kapta. Huszár Péter, a Jobbik jelöltje 5,97 százalékot ért el, Konczos Lászlóra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére pedig hatan szavaztak.

Az eredményeket kerületünk polgármestere értékelte vasárnap esti sajtótájékoztatóján. Kocsis Máté elmondta: akik Sántha Péternének adtak felhatalmazást, azok a rendre, a biztonságra és Józsefváros további fejlődésére szavaztak, s ez megerősíti az önkormányzat vezetését abban, hogy jó az irány, helyes úton járnak.

Kocsis Máté kitért arra, hogy a VIII. kerületben 1990 óta hagyományosan alacsony a választási részvétel, a mostani voksoláson a jogosultak alig több mint 17 százaléka vett részt. Ez azt is jelzi ugyanakkor, hogy összességében rendben vannak a dolgok, nincs felfokozott választási hangulat, és az ellenzék sem tudott olyan mértékben mozgósítani, ahogy gondolta. A városvezető hozzátette: a helyzetet árnyalja, hogy "Soros György által pénzelt álcivilek" megpróbálták becsapni az embereket és saját ideológiáikat igyekeztek eladni a józsefvárosiaknak. Egytől egyig beálltak olyan jelöltek mögé, akiket függetlennek hazudtak - jelentette ki Kocsis Máté.

A polgármester megjegyezte: amit Pityinger László korábbi dalszövegírója megüzent, miszerint Józsefváros nem az, ami régen volt, azt ma a választók is megüzenték neki. Ez egy világos üzenet, annak a "gengszterkultúrának", amit képvisel, nincs helye, politikai többsége, társadalmi támogatottsága - fogalmazott Kocsis Máté, aki szóvá tette, hogy a média egy része Pityinger László kampányának építésén dolgozott és stábtagként viselkedett.

Sántha Péterné a tájékoztatón megköszönte a szavazóknak a bizalmat és jelezte, folytatni kívánja 6,5 éve megkezdett munkáját, hogy Józsefvárosban az emberek jobban éljenek. 

Sántha Péterné megválasztásával a Fidesz-KDNP újra 13 fővel járul hozzá a 18 tagú józsefvárosi képviselő-testület munkájához.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben