Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felcsendült az Oscar-díjas magyar film betétdala is

Vajdások hangversenye a Nagyvárad téri templomban

2017. április 25. kedd

Immár hagyományosnak mondható a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola gyermekkórusának évenkénti hangversenye a Nagyvárad téri Református templomban. Az egyház és az oktatási intézmény kiváló kapcsolata a zene világnapján szövődött. Hétfőn este hazai és külföldi zeneszerzők darabjaiból is elhangoztak fülbemászó dallamok a diákok jóvoltából.

Farkas Géza, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola kórusának karnagya elmondta, hogy a Nagyvárad téri templom és az iskola között több éves kiváló kapcsolat működik. 

„A hétfő kora esti templomi hangversenyre mind a nyolcvankét kórustag eljött, és csodálatos hangulatot teremtett a kiváló akusztikájú épületben. Hazai és külföldi zeneszerzők alkotásai mellett elhangzott az Oscar-díjas Mindenki című magyar film betétdala, a Bodzavirág is.  Ahogy a sport, úgy a zene is az ember lelkére hat, érzelmileg és szellemileg fejleszti a gyermekeket. Továbbá egy-egy ilyen fellépés lehetőség arra, hogy megmutatkozzanak a tehetségek a szülők, a barátok illetve a nagy nyilvánosság előtt” – tette hozzá a karnagy.

Zila Péter, a Nagyvárad téri Református Gyülekezet lelkésze elmondta, hogy az egyház területén működő Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában rendszeresen oktatnak hittant, így kiváló a kapcsolatuk a tantestülettel és a diákokkal. 

„A kórust három évvel ezelőtt a zene világnapján hallottam először egy szabadtéri rendezvényen. Már akkor eldöntöttem, hogy meghívom őket a következő tavasszal templomunkba. Gyülekezetünk minden tagja nagy örömmel fogadta a diákokból álló kórust, és bízom abban, hogy egy nagyszerű közösséget fogunk alkotni” – emelte ki a lelkész.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben