Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kitüntetések A bölcsődék napja alkalmából

A kisgyermekek nevelőit köszöntötték

2017. április 27. csütörtök

A legelső magyar bölcsőde 1852. évi megnyitására emlékezve immár nyolcadik éve ünnepeljük A bölcsődék napját kerületünkben. Józsefváros vezetése április 26-án a H13 központban fejezte ki köszönetét és elismerését a legkisebb gyermekek gondozóinak: Sántha Péterné alpolgármester és Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke adta át a Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért és a Polgármesteri Dicséret kitüntetéseket, valamint a kerületi Törzsgárda okleveleket.

Sántha Péterné humán ügyekért felelős alpolgármester ünnepi beszédében megemlékezett arról, hogy 1852-ben nyílt meg Pesten az első bölcsőde, és immár 165 éve ugyanolyan gonddal, gyöngédséggel, szeretettel, odaadással foglalkoznak a kisgyermeknevelők azokkal az apróságokkal, akiket szüleik rájuk bíznak. Majd azzal folytatta, hogy az utóbbi években a józsefvárosi bölcsődék dinamikus fejlődésen mentek keresztül, a dolgozók folyamatosan képzik magukat. 

Az alpolgármester kiemelte a kerületi bölcsőkben nemrég elindult új programot: a gyermekek irodalmi, nyelvi-kommunikációs fejlesztését. Mint mondta, kezdeményezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkáránál, hogy a programmal referenciahelyként működjenek a józsefvárosi bölcsődék, és országszerte átvegyék ezt a kezdeményezést. Emellett kiemelte a Biztos Kezdet Gyerekházat, amely egy szociálisan hátrányos helyzetű városrészben, a Magdolna negyedben végzi tevékenységét: a tavalyi évben mintegy 80 családdal voltak kapcsolatban.

Sántha Péterné elmondta: a kisgyermeknevelők odaadással, szeretettel végzett munkáját a Józsefvárosi Önkormányzat is igyekszik megköszöni azzal, hogy a környezetet és a munkakörülményeket folyamatosan javítja az intézményekben. Emellett az önkormányzat évek óta biztosítja a 13. havi fizetést és a keresetkiegészítést. „Kérem, hogy a jövőben is ugyanúgy dolgozzanak, ahogy eddig, kívánok mindehhez jó egészséget, sok erőt és lendületet” – mondta a jelenlévőknek Sántha Péterné.

Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke hangsúlyozta: a hároméves korig terjedő időszakban életre szóló pozitív tapasztalatokat szerezhetnek a gyermekek. Józsefvárosban pedig elhivatott kisgyermeknevelők dolgoznak, akiknél nagyon jó helyen vannak az apróságok. „Szeretném megköszönni Önöknek ezt a fáradhatatlan munkát, hogy ezzel is öregbítik Józsefváros jó hírét” – zárta szavait Zentai Oszkár.

Az ünnepségen átadták a „Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” és a „Polgármesteri Dicséretet” kitüntetéseket, valamint a „Törzsgárda okleveleket”. Az elismeréseket Sántha Péterné és Zentai Oszkár nyújtotta át.

„Kiemelkedő Bölcsődei Munkáért” kitüntetésben részesült:

Vargáné Pozderka Terézia gyerekház vezető, Biztos Kezdet Gyerekház

22 éve közalkalmazott, 2014. december 1-jétől dolgozik a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéknél, jelenleg a Biztos Kezdet Gyerekház vezetője. Sokéves egészségügyi, pedagógiai és gyermekvédelmi szakmai tapasztalattal rendelkezik. Lelkiismeretes, pontos, küldetésének érzi a hátrányos helyzetű családok segítését és hatékonyan képviseli a hozzá fordulók érdekeit. Fontos számára az értékközvetítés, az élménynyújtás, a gyermekek jóléte. Kollégái szeretik, tisztelik, elfogadják és példaértékűnek tartják szakértelmét. Tudását, tapasztalatait és a szakma iránti szeretetét szívesen osztja meg a pályakezdő fiatalokkal. Lelkesedésével, a gyermekek és családjaik iránti elkötelezettségével, szakmai igényességével példát mutat a kollégák számára.

Lippai Sándorné szakács, Játékvár Bölcsőde

1983 óta dolgozik közalkalmazottként, 1990 óta a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék Játékvár Bölcsőde tagintézményének munkatársa. A szakács képesítést 2008-ban szerezte meg, munka mellett. Szakmai tudása kiemelkedő. Mindennapi munkáját a bölcsődés gyermekek és dolgozók ellátása érdekében, maximális odaadással végzi. A közétkeztetési előírásokat mindig szem előtt tartja. Az ételérzékeny gyermekek részére nagy gondossággal készíti a számukra megfelelő, finom és változatos ételeket. Közvetlen kolléganői munkáját sokéves tapasztalatával segíti és támogatja. 

Horváth Károlyné kisgyermeknevelő, Babóca Bölcsőde

2010 szeptembere óta dolgozik kisgyermeknevelőként Józsefvárosban. Munkáját lelkiismeretesen végzi, hivatásszeretete példátlan, mindenben maximálisan lehet rá számítani. Problémamegoldó képessége és kimagasló, pozitív hozzáállású, közösségépítő személyiség. A kollégáival könnyen megtalálja a közös hangot, jó kapcsolatot ápol velük. Munkájában határozott, kommunikatív és segítőkész. Szakmailag felkészült, dokumentációja naprakész. Rendkívül kreatív, ötletei megvalósításával és derűs személyiségével vidámmá varázsolja munkahelyi környezetét, sok örömöt szerezve ezzel a kisgyermekeknek és szülőknek egyaránt.

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetést vehetett át:

Kincsesné Nyikos Irén bölcsődevezető, Gyermekkert Bölcsőde

1996. szeptember 16-tól dolgozik a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéknél, jelenleg a Gyermekkert Bölcsőde vezetője. Munkája során példamutató, lelkiismeretes, precíz. Fontos számára az általa vezetett bölcsőde magas szakmai színvonalon való működése. Mindig kiemelkedően végzi el a rábízott feladatokat. Kollégáival empatikus, segítőkészségére és szakmai tapasztalataira mindig számíthatnak. Tudásával szívesen segíti a pályakezdő munkatársakat. Gondot fordít saját szakmai fejlődésére és támogatja kollégái továbbtanulását is. A gyermekek érdekeit mindig szem előtt tartva, hatalmas odaadással és szeretettel dolgozik. A szülők bizalommal fordulnak hozzá tanácsért, segítségért. 

Lőcsei Istvánné kisgyermeknevelő, Gyermekkert Bölcsőde

1977. augusztus 1-jén kezdett csecsemő- és kisgyermekgondozóként dolgozni a Szent István Kórház bölcsődéjében. A bölcsőde felszámolásáig vezetői feladatokat látott el. A Gyermekkert Bölcsődében 2002-ben kezdte meg munkáját csecsemő- és kisgyermeknevelőként. 2013 szeptembere óta a vezető távollétében vezetői feladatokat is ellát. Több évtizedes nevelői munkája alatt a szülők és a kollégák által tisztelt és kedvelt egyénisége lett a kollektívának. Szívós, kitartó munkája, megértő és együttérző attitűdje, konfliktusmegoldó hozzáállása miatt bárki számíthat rá. Megfontolt tanácsaival segíti a szülőket, akik örömmel fordulnak hozzá. Megbízható munkatársként kivívta kollégái szeretetét, tiszteletét. 

20 éves törzsgárda oklevelet kapott:

Szabó Józsefné takarító, Katica Bölcsőde

Feladatait mindig lelkiismeretesen, pontosan végzi. A helyettesítésekből is kiveszi részét, minden helyzetben lehet rá számítani. Munkafegyelme, munkához való hozzáállása és segítőkészsége példamutató.

30 éves törzsgárda oklevelet kapott:

Mohácsi Krisztina kisgyermeknevelő, Játékvár Bölcsőde

Kisgyermeknevelői erényei közül felkészültsége, szorgalma és kitartása példaértékű. Nagy gondot és energiát fordít a bölcsőde szépítésére, saját kezű munkáival és ötleteivel elősegíti a csoportszoba díszítését.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben