Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Több mint ezer betöltetlen állást kínáltak

Tavaszi állásbörze a Kesztyűgyárban

2017. április 27. csütörtök

Immár 14. alkalommal rendeztek állásbörzét a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A börze célja, hogy elősegítse a munkaadók és munkavállalók közötti kapcsolatfelvételt, alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra. Az április 27-ei rendezvényen 35 munkáltató több mint ezer állást kínált az érdeklődőknek, valamint az Út a munkaerőpiacra elnevezésű uniós projektet is megismerhették az álláskeresők.

Idén is számos lehetőség várta a munkát keresőket a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Ház állásbörzéjén. Az álláskeresők több mint ezer középfokú- és képzettséget nem igénylő munkakörök betöltésére pályázhattak, és annak sem kellett izgulnia, aki otthon hagyta önéletrajzát, a Kesztyűgyár munkatársai idén is segítséget nyújtottak a pályázati anyag megírásában. Az érdeklődők többek közt jelentkezhettek szobafestő, HR-asszisztens, villanyszerelő, informatikus, fordító, illetve szakács munkakör betöltésére, de akadt olyan is, aki szívesen állna lövésznek a Magyar Honvédségnél. 

A börzét az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke nyitotta meg. Zentai Oszkár az álláskeresőkhöz fordulva elmondta: „Bízom benne, hogy a mai napon állást találnak, a munkáltatók reményekkel telve várják az önök érdeklődését.” 

A bizottság elnöke lapunknak elmondta: a 10 évvel ezelőtti statisztikák lesújtóak voltak a munkavállalás tekintetében. Ma már sokkal jobb a helyzet, erre az állásbörzére is körülbelül 100-150 ember érkezett, míg 5 évvel ezelőtt 1000-1500 ember várt munkára – tette hozzá Zentai Oszkár. 

A megjelenteket a Budapest Főváros Kormányhivatalának VIII. kerületi hivatalvezetője köszöntötte, majd elmondta: a Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztálya 2008 óta szervez rendszeresen állásbörzéket, az önkormányzattal együttműködve. Szabó Orsolya kiemelte: az eddigi rendezvények sikerét jól mutatja, hogy a résztvevők 20-30 százaléka rögtön állással távozott. A kormányhivatal vezetője hozzátette: igyekeznek évről évre új munkáltatókat bevonni, példaként említette a Magyar Posta Zrt. fiókhálózatát. 

A Kesztyűgyárban nem csupán állásbörzék alkalmával találkozhatunk munkátkeresőkkel, a Házban rendszeresen tartanak programokat elhelyezkedni nehezen tudó embereknek – erről már a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. igazgatósági elnöke beszélt lapunknak. „Nagyon fontos számunkra, hogy segítsük azokat, akik nehezen találnak állást, mert nincs otthon megfelelő infrastruktúrájuk vagy nem tudnak önéletrajzot írni. Illetve lényeges, hogy megtanítsuk az embereket interjúzni, ugyanis ma már szinte minden állásért egy elbeszélgetésen is részt kell venni” – hangsúlyozta Kovács Barbara.

Az álláskeresőknek bemutatták az Út a munkaerőpiacra elnevezésű uniós projekt által nyújtott lehetőségeket is. A 4,9 milliárd forintos program keretében különböző képzésekkel, bérjellegű támogatásokkal, tanácsadásokkal nyújtanak segítséget a bevont ügyfeleknek, akik ezzel később sikeresebben érvényesülnek a munkaerőpiacon. A 3 éves uniós program eddig sikeresnek bizonyul, ugyanis csaknem 300 ember a projektnek köszönhetően már jelen van a munkaerőpiacon.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben