Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Magukra nyitották a rácsot

Rendőrkézen a drogárusok

2017. május 17. szerda

Két kábítószer-kereskedőt fogtak el május első napjaiban a józsefvárosi rendőrök. A súlyos vasrács és a nagy testű kutya sem védte meg a dílereket, mindketten előzetes letartóztatásba kerültek.

Április elején a józsefvárosi rendőrök észrevették, hogy egy korábbról már jól ismert drogárus bukkant fel a kerületben. A fővárosi V. Roland (34) nemrég szabadult, nem volt hol laknia, egy régi barátjának párja, a budapesti B. Tünde (45) fogadta be. „A nyomozás során beszerzett információink szerint a férfi és a nő együtt árulták az utcákon csak Kristály néven ismert, metamfetamint tartalmazó, kábítószernek minősülő anyagot” – mondta Nagy Béla főtörzszászlós, a VIII.Kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportjának vezetője a Zsaru magazinnak.

„Több, velük üzleti kapcsolatban levő fogyasztót is sikerült azonosítani, akikkel szemben kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottunk eljárást. A náluk talált kábítószergyanús anyagot, melyről egyértelműen azt állították, V. Rolandtól és B. Tündétől vették, lefoglaltuk, igazságügyi vegyész szakértő elemzi majd pontos összetételét, hatóanyag-tartalmát” – fejtette ki Nagy Béla.

A józsefvárosi zsaruk természetesen be akarták zárni a drogboltot. Május 1-én este már intézkedni akartak a két kábítószerárussal szemben, de azok óvatosabbak lettek, súlyos vasráccsal védték a drogüzletként szolgáló lakás bejáratát. Egy nagy testű kutya is volt a lakásban, ezért a rendőrök úgy döntöttek, inkább másnap, nappali fényviszonyok mellett fogják el az árusokat.

„Egy vasrács leszerelése, nyitása időigényes, hangos, nem lehet szó meglepetésszerű intézkedésről, ez az idő pedig elegendő lehet arra, hogy a lakásban tartózkodók megszabaduljanak a bizonyítékoktól – folytatta Nagy Béla főtörzszászlós. – Meg kellett várnunk, hogy maguk nyissák ki a rácsot, ekkor léptünk akcióba. A kutyát sikerült kicsalogatni és megkötni.”

A lakásban több tízezer forintnyi készpénz mellett 7,6 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, melyet igazságügyi szakértő vizsgál meg. B. Tündét és V. Rolandot elfogták, mindketten beismerték a bűncselekményt, de a másikra hárították a drogbolt üzletvezetői szerepét. Velük szemben kábítószerkereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A bíróság május 4-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Zsaru magazin. A fotó illusztráció.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben