Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlekedési szabályokkal ismerkedtek az ovisok

A kerületi rendőrkapitányság munkatársai jártak a Csodasziget Tagóvodában

2017. május 18. csütörtök

A Józsefvárosi Rendőrkapitányság munkatársai fontosnak tartják, hogy a gyerekeket minél korábban megtanítsák az alapvető közlekedési szabályokra. Ennek érdekében rendszeresen látogatják a kerület óvodáit és iskoláit, hogy elméleti és gyakorlati foglalkozásokon okítsák a legkisebbeket. Szerda délelőtt a Tömő utcai Csodasziget Tagóvodában jártak a rend őrei.

Tolnay Krisztina címzetes rendőr főtörzszászlós szerint a gyerekeket minél korábban fel kell készíteni a biztonságos közlekedésre. „Fontos, hogy a szülők is kivegyék a részüket ebből az oktatásból, hiszen ezáltal sok veszélytől, illetve balesettől megóvhatják gyermekeiket. A mai napon teszteket hoztunk gyerekeknek, amelyeket nagyon ügyesen kitöltöttek, emlékeztek arra az elméleti órára, amelyet a közelmúltban tartottunk nekik” – hangsúlyozta Tolnay Krisztina, akinek munkáját Nagy Lili rendőrhadnagy és Boros Attila Balázs rendőrhadnagy segítette.

A kapitányság munkatársai egy KRESZ-pályát is felállítottak a gyerekeknek, amelyen szintén nagyon ügyesen végigmentek kis biciklikkel, motorokkal.

Schön Ivánné, Napraforgó Egyesített Óvoda Csodasziget Tagóvoda vezetője elmondta: sok kisgyermek fél a rendőröktől, az ilyen alkalmak pedig segítenek, hogy ezek az érzések megszűnjenek. „Óvodásaink izgatottan várták, hogy találkozhassanak a rend őreivel és szeretik, hogy játékos formában tanulhatnak. Bízunk abban, hogy a gyerekek otthon is elmesélik az itt szerzett kellemes és hasznos tapasztalatokat” – fűzte hozza az óvoda vezetője.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben