Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Figyelem!

Új forgalmi rend az Orczy úton az Orczy tér kereszteződésénél

2017. május 18. csütörtök

Május 17-től az Orczy úton az Orczy téri kereszteződésnél a villamosok és a közúti forgalom szempontjából egyaránt biztonságos közlekedést segítő, új forgalmi rendet vezettek be, az elsőbbségi viszonyok felcserélésével - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A csomópontban az elválasztószigeteket átépítették, ezáltal a közút és a villamospálya vonalvezetése is megváltozott. A május 16-áról 17-ére (keddről szerdára) virradó éjszakától érvényes új forgalmi rend szerint a közúti forgalom és a 24-es villamos közötti elsőbbségi viszonyok felcserélődnek: a közúti forgalomnak mostantól elsőbbségadási kötelezettsége lesz a villamosok számára.

A korábbi forgalmi rend szerint a villamosoknak kellett elsőbbséget adniuk a közúton haladóknak, amely a 24-es villamos közlekedését rendszeresen akadályozta. Az új forgalmi rend a közúti és a villamosforgalom számára is biztonságos kereszteződést eredményez. A BKK kéri a gépkocsival közlekedőket, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően, körültekintéssel közlekedjenek az érintett szakaszon.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben