Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Lakossági fórum a Polgárok Házában

Nyitrai Zsolt: Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján

2017. május 18. csütörtök

Május 18-án – az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű országjárás keretében szervezett – józsefvárosi lakossági fórumot tartottak a Polgárok Házában, amelyen a nemzeti konzultáció és a migrációs válság is téma volt. A fórumot megelőzően Kocsis Máté Józsefváros polgármestere és Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott tartott sajtótájékoztatót. Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: Magyarország nem változtat bevándorláspolitikáján.

"Meg fogjuk védeni az igazunkat, meg fogjuk védeni a hazánkat. Egyre többen látják, hogy ebben a kérdésben igazunk van, más országok is. Ezen az úton fogunk továbbmenni" – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt. A miniszterelnöki megbízott minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte a mostanit, mert – mint mondta – a mai napig másfél millió választópolgár küldte vissza a kérdőíveket. Ez nagyon fontos kiállás a kormány politikája mellett, és fontos kiállás lesz abban az öt kérdésben, amit a brüsszeli hivatalnokokkal szemben képviselni kell majd – tette hozzá. 

Nyitrai Zsolt kitért arra is, hogy a Fidesz és a KDNP a politikáját mindig a párbeszédre alapította. „Így volt ez, amikor ellenzékben voltunk – akkor nemzeti petíciót indítottunk –, és most is így van, amikor kormányon vagyunk” –fogalmazott, majd hozzátette: nagyon fontos, hogy a polgárok két választás között is el tudják mondani a véleményüket bizonyos kérdésekben.

A kormánypárti politikus az Európai Parlament által szerdán elfogadott, Magyarországra vonatkozó határozatot Soros-jelentésnek nevezve azt mondta, hogy az európai baloldal egyértelműen Soros György kottájából játszik, amikor el kívánja ítélni Magyarországot, és vizsgálatot akar indítani az ország ellen. „Mi állunk a vizsgálat elé” – jelentette ki. 

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere azt hangsúlyozta, hogy "nem lehet lesöpörni az asztalról" annyi ember véleményét, ahányan eddig visszaküldték a nemzeti konzultációs íveket, és ez komoly támogatást jelent a kormánynak a nemzetet érintő kérdésekben. A polgármester elmondta, az ország 130 pontján tartanak kormánypárti politikusok, közéleti szereplők fórumokat a nemzeti konzultációval kapcsolatban, eddig mintegy nyolcvan helyszínen ez le is zajlott.

 

Kocsis Máté hozzátette: igyekeznek minél több helyre eljutni egyrészt azért, hogy megismertessék az emberekkel, hogy milyen kérdésekben folynak viták Brüsszellel, és ezek hátterében mi áll. Másrészt – mint folytatta – szeretnék meghallgatni az emberek véleményét. „Mindenkit arra biztatunk, hogy töltse ki a nemzeti konzultációs ívet, hiszen nem mindegy, hogy a magyar nemzeti érdekeket védő vitában a brüsszeli bürokratákkal szemben a kormányfő vagy a kormány valamelyik tagja érvel, vagy pedig mögötte áll sok százezer vagy akár több millió ember véleménye – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A lakossági fórumon Nyitrai Zsolt hazánk fejlődő gazdaságáról szólva elmondta: a kormány intézkedéseinek köszönhetően 2010 óta 700 ezer új munkahely jött létre, növekedtek a bérek és a foglalkoztatottak száma. Kitért arra is, hogy megerősítették a munkából élő kisgyermekes családokat valamint megvédték Magyarország határait. A migrációs válságról elmondta: Brüsszel, a magyar ellenzék és a baloldali sajtó sokáig tagadta a problémát. Hozzátette: a Soros György által támogatott szervezetek folyamatosan azon dolgoztak és dolgoznak most is, hogy minél több migráns érkezzen Európába. Nyitrai Zsolt arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Unió a migránsok felső korlát nélküli szétosztását tervezi a tagállamok között, amit a magyar kormány határozottan elutasít. A politikus hangsúlyozta: a kormány arra törekszik, hogy hazánk megmaradjon magyar országnak. A fórum végén a jelenlévők feltehették kérdéseiket. 

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben