Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Világbajnokságon jártak az egykori józsefvárosi diákok

Versenysikerek a Vajdában

2017. május 19. péntek

Az idén, Svédországban megrendezett U19-es floorball-világbajnokság magyar szempontból sikeres volt. A B divízióban 5., a világbajnokságon 13. helyezést elért magyar csapat azonban nemcsak Magyarországnak, hanem Józsefvárosnak és a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolának is dicsőséget hozott.

Az iskola neveltjei közül négy vajdás diák volt tagja a keretnek. Baán Krisztián, Oláh Botond, Tóth Krisztián és Zsámboki Zalán első osztályos koruk óta floorballoztak az iskola csapatában, és edzőjük, Borka Gábor irányítása alatt válhattak később a magyar válogatott tagjaivá. Az iskola tanárai és diákjai egyaránt büszkék arra, hogy a hazai és nemzetközi versenyeredmények mellett ez a nem mindennapi teljesítmény is öregbíti az iskola hírnevét.

A Vajdás diákok az idei tanévben ugyanakkor ismét bebizonyították, hogy nemcsak a sporthoz és a zenéhez értenek. A budapesti technikaverseny megnyerése után, a Kőszegen rendezett XVIII. Országos Technika Verseny döntőjének gyakorlati részében I., az összesített (elméleti és gyakorlati) eredményben II. helyezést érték el a tanulók. A csapat tagjai: Lugosi Dóra (8.s), Feng Tian Mei és Kiss Máté (8.z), felkészítő tanáruk Köröminé Tóth Mária volt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben