Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Izgalmas és játékos feladatok a Mátyás téren

Lovagi tornát tartottak a Kesztyűgyárban

2017. május 22. hétfő

Péntek délután ismét gyermekzsivajtól volt hangos a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Ház. A lovagi torna és az ahhoz kapcsolódó játékok, feladatok sok családot vonzottak a programra. Lehetett pajzsot és kardot készíteni, a gyerekek kipróbálhatták az íjászatot, valamint a kisebbek körében nagyon népszerű volt a pónisimogatás.

Varga Zita, a Kesztyűgyár Közösségi Ház szakmai vezetője elmondta, hogy a lovagi torna ötlete tavaly nyáron született meg. „A péntek délutáni programjaink mindig tematikusak, most a lovagi játékok kerültek fókuszba. Tavaly a fiatalokkal Visegrádra látogattunk, és megtekinthettünk egy korhű lovagi tornát, ami nagyon tetszett a gyerekeknek így eldöntöttük, hogy mi is megvalósítjuk.”

A péntek délutáni lovagi próbák keretében volt zsákban futás, íjászat, kardpárbaj, pónilovaglás, pajzs- és sisakkészítés. A programra sok család ellátogatott, voltak, akik először vettek részt a Kesztyűgyár programján.

Mikó Beatrix kisfiával és férjével érkezett a lovagi tornára. „A barátnőm hívta fel a figyelmemet erre az eseményre, kíváncsiak lettünk, és eljöttünk. A kisfiam nagyon jól érezte magát a korabeli gyerekekkel, sok játékot együtt próbáltak ki. Ezentúl rendszeresen figyelni fogjuk a Kesztyűgyár programjait” – tette hozzá a fiatal anyuka. 

Fotó: Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben