Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vihar Budapesten

Többször riasztották a fővárosi tűzoltókat

2017. május 23. kedd

Kora estig több személyautó és egy trolibusz akadt el az összegyűlt csapadékvíz miatt Budapest XIV. kerületében, a Podmaniczky és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Vágány utcai vasúti felüljárónál. A VIII. kerületben két autó, a X. kerületben pedig egy autó rongálódott meg – közölte a katasztrofavedelem.hu. A szélsőséges időjárás miatt számos közlekedési járat útvonala módosult.

A Budapestre lecsapó vihar és az abból lezúduló nagy mennyiségű csapadékvíz a város számos pontján okoz gondokat, leginkább a XIII. és a XIV. kerületben, a II. és a III. kerületben is több utcát és utat öntött el a víz. 

Jellemzően épületekbe befolyt víz szivattyúzásához és kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához riasztják a fővárosi hivatásos tűzoltókat. A katasztrófavédelem folyamatosan fogadja a bejelentéseket – eddig több mint száz bejelentés érkezett. A tűzoltók szintén folyamatosan számolják fel a káreseményeket.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatja a lakosságot, hogy azok a bejelentések élveznek elsőbbséget, hol a víz emberéletet, illetve az épület állékonyságát veszélyezteti, továbbá kéri, hogy ha kevesebb, mint 15 centiméternyi víz folyt be a pincékbe, egyéb helyiségekbe, ne riasszák a tűzoltókat, mert ilyen „kevés” víz kiszivattyúzására nincsenek felszerelve a tűzoltó gépjárművek.

A szélsőséges időjárás miatt számos járat útvonala módosult, illetve megnövekedett menetidőre és ritkább közlekedésre kell számítani. Részletek a BKK Facebook oldalán olvashatók.

Fotó: Bruzák Noémi, Balogh Zoltán/MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben