Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fókuszban az érzelmi segítségnyújtás

Szakmai továbbképzés az áldozatsegítésben résztvevőknek

2017. május 25. csütörtök

A Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (JÁSZER) tagjai rendszeresen képzik magukat annak érdekében, hogy hatékonyabb segítséget tudjanak nyújtani a hozzájuk forduló áldozatoknak. A májusban megtartott tréning fő témája az érzelmi segítségnyújtás volt. A továbbképzésre ellátogatott Bucsek Gábor vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya, valamint a fővárosi kerületek Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (ÁSZER) szervezetek képviselői, akik megismerhették Józsefváros új, a Speciális gondozást igénylők segítése program keretében elindított „Demensekért szolgáltatását” is.

A kétnapos tréning kiváló lehetőséget biztosított a résztvevőknek készségeik fejlesztéséhez. A szakmai továbbképzés fő témája az érzelmi segítségnyújtás elméleti és gyakorlati háttere, valamint az érzelmi segítségnyújtás mintarendszerének kidolgozása Józsefvárosban volt. 

„A résztvevők a márciusban megkezdett munkát folytatva lefektették a lelki segítségnyújtás mintarendszerének kerületi alapjait, amely hozzájárul ahhoz, hogy az áldozatok az anyagi támogatások mellet a számukra megfelelő és hatékony érzelmi segítséget is megkapják, ezzel elősegítve a trauma feldolgozását és megelőzve az ismételt áldozattá válást – mondta el lapunknak Zentai Oszkár, a JÁSZER elnöke.

A Cegléden megtartott továbbképzésre az első napon ellátogatott Bucsek Gábor Budapest rendőrfőkapitánya, több fővárosi rendőrkapitányág vezetője, dr. Domokos Péter, a Fővárosi Kormányhivatal igazgatója, Vass Péter, az Igazságügyi Minisztérium munkatársa, valamint Hossó Zoltán, a Nemzetközi Polgárőr Szövetség elnöke, illetve ÁSZER szervezetek képviselői. 

Az eszme- és tapasztalatcserét követően a vendégek megismerhették Józsefváros új programját a „Demensekért Szolgáltatást”, amelynek a lényege, hogy a demenciában szenvedő kerületi lakosok számára ingyenes csuklópántot biztosítanak, amely vészhelyzet esetén segít a beteg azonosításában, biztonságba helyezésében. Zentai Oszkár képviselő a vendégeknek elmondta, hogy az itt bemutatott csuklópánt ötlete egy ehhez hasonló tréning kreatív légkörének köszönhetően született.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben