Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vidám játékok a kesztyűgyári programon

Gyermeknap a Mátyás téren

2017. május 26. péntek

Ugrálóvár, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások, arcfestés, gólyalábas mulatság és a Handabanda együttes koncertje várta a kicsiket és nagyokat pénteken délelőtt és délután a józsefvárosi Mátyás téren. A Biztos Kezdet Gyerekház és a Kesztyűgyár Közösségi Ház közös programjával a gyereknapi mulatságok a kerületben azonban korántsem értek még véget: vasárnap a Horváth Mihály tér telik meg színes, vidám programokkal.

Jó idő várta pénteken délelőtt a Mátyás térre kilátogatókat, ahol a napsütés mellett számtalan programon vehettek részt a családok. Népszerű volt a lufihajtogató bohóc, de sok apróság csúszkált a téren felállított ugrálóvárban is. 

A délelőtti program egy részét a Biztos Kezdet Gyerekház szervezte, ahonnan több család is érkezett a programra. Mint Vargáné Pozderka Terézia, a gyerekház hamarosan elköszönő vezetője lapunknak elmondta: jelenleg közel 80 hátrányos helyzetű családdal vannak kapcsolatban, napi szinten 8-10 család látogat el hozzájuk. „A gyerekház nyolc éve működik a kerületben, amelyet három éven keresztül vezettem. Bölcsődei, óvodai életre készítjük itt fel a gyermekeket és szüleiket, itt kapják meg azokat a fejlesztéseket, amivel tovább tudnak lépni a különböző intézményekbe. Tematikus napokat tartunk minden héten, a nagy ünnepeket is megtartjuk, számtalan programot is szervezünk, mint például részben ezt a mai gyermeknapot is” – fejtette ki a gyerekház vezetője. 

Hozzátette, hogy az elmúlt három évben, ameddig az intézményt vezette, sok segítséget, támogatást kaptak az önkormányzattól: példaértékű az a védőháló és összefogás, ami a kerületben létrejött. 

A gyermeknapi mulatság délután is folytatódott. Mint Varga Zita, a Kesztyűgyár szakmai vezetője elmondta: minden héten igyekeznek olyan programokat szervezni az itt élőknek, amellyel színesíthetik a helyiek közösségi életét, így nagy lendülettel vágtak bele a gyermeknap megszervezésébe is. A Mátyás téren délután Némó-csúszda, élő csocsó, labdazsonglőr és trambulin mellett kézműves foglalkozások, arcfestés, csillámtetoválás is várta a gyerekeket. 

A gyermeknapon Pusztainé Bártfai Edit négy és féléves kisfiával vett részt. „Gyakran jövünk a Kesztyűgyár programjaira, szeretünk ide járni. Miközben az anyukák jókat tudnak beszélgetni, a gyerekek nem csak jól szórakoznak, de barátokra is találnak. Most reggeltől egész délutánig itt voltunk, a kisfiamnak az ugrálóvár mindig jó móka, és a gólyalábasok is nagyon tetszettek neki” – meséli a fiatal anyuka. A Kesztyűgyár gyereknapján a gólyalábasok mellett nagy sikert aratott a Handabanda együttes vidám koncertje is. 

Vasárnap irány a Horváth Mihály tér!

Május 28-án, vasárnap a Horváth Mihály téren felállított színpadon 10 órától 17 óráig gyermekelőadások és koncertek szórakoztatják az apróságokat, az állandó programok között – 10-től 18 óráig – pedig többek között ugrálóvár, lufis bohóc és arcfestés is várja az érdeklődőket.

Fotó: Baranyai Attila, Nedbál Miklós, Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben