Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vidám programok a Horváth Mihály téren

Koncert, mese, interaktív játékok a józsefvárosi gyermeknapon

2017. május 29. hétfő

Rengeteg mosolygó arc töltötte be a Horváth Mihály teret május utolsó vasárnapján. A kerület főterén gyermeknap alkalmából számos vidám programot szervezett Józsefváros önkormányzata a gyerekek és családok nagy örömére. Délelőtt a Turay Ida Színház művészei a Hófehérke és a hét törpe című zenés mesejátékot adták elő, gólyalábasok szórakoztatták a résztvevőket és Mihályi Réka adott nagysikerű koncertet. A délután folyamán színpadra állt a gyerekek körében népszerű Eszter-lánc mesezenekar, valamint a Grimm-Busz Színház is. Az előadások mellett ugrálóvár, arcfestés, lufis bohóc és kézműves foglalkozások színesítették a programokat. A józsefvárosi gyermeknapra családjával ellátogatott Sára Botond alpolgármester és több önkormányzati képviselő.

Folyamatosan érkeztek a gyerekek és a családok vasárnap Józsefváros főterére. A játszótéren felállított ugrálóvár már 10 órakor megtelt vidám aprónéppel. A gyerekek birtokba vették az óriás dartsot és az óriás sakkot, de a játszótér állandó játékai sem maradtak kihasználatlanul: csúszdáztak, hintáztak és libikókáztak a kicsik és a nagyobbak. 

Ezalatt a színpadon a Turay Ida Színház művészei a Hófehérke és a hét törpe című mesejátékot adták elő. A közönség nagy tapssal jutalmazta az előadást. A színészeket a gólyalábasok interaktív bemutatója követte. A vidám társulat zsonglőrködéséhez, kötéltáncos mulatságához a közönség is szívesen asszisztált.

A színpad körüli sátrak is hamar megteltek: volt, aki gyöngyöt fűzött, más papírtányérból készített állatfigurát, megint mások vágtak, színeztek és kreatív álomfogókat készítettek. Az arcfestő sátor előtt türelmesen várták a gyerekek hogy sorra kerüljenek: csakhamar vidám pandák, pillangók, kutyusok és cicák szaladgáltak a téren. Népszerű volt a lufihajtogató bohóc, akinél a legtöbben szívecskét, egeret és cicát kértek a gyerekek. 

Mihályi Réka délben kezdődött gyermekkoncertjének főszereplői Masni és Pocó bábok voltak. A bábművészek közjátékaival fűszerezett zenés produkció alatt a vállalkozó kedvű gyermekek is színpadra állhattak és közösen táncolhattak. A délután folyamán a népszerű Eszter-lánc mesezenekar mozgatta meg a táncoslábú gyermekeket és a gyermeklelkű felnőtteket. A színpadi produkciókat a Grimm-Busz Színház zárta, akik Rettenetes Röfi történetét adták elő a jelenlévők nagy örömére. 

Nyitott szertárkapuk

Az ország valamennyi tűzoltólaktanyájához hasonlóan a VIII. kerületi hivatásos tűzoltóparancsnokság is megnyitotta kapuit a gyerekek előtt. A résztvevőkre ¬– amellett, hogy megismerkedhettek a tűzoltók munkájával és felszereléseivel – itt is izgalmas játékok vártak. 

Beülhettek a tűzoltóautókba, próbariasztást tekinthettek meg, illetve a puttonyfecskendő vízsugarával vizes flakonokat dönthettek le. „A Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány támogatása jóvoltából tovább színesíthettük programjainkat: lufihajtogató bohóc és arcfestők is érkeztek a gyermekek nagy örömére” – mondta el lapunknak Kelemen Zsolt józsefvárosi tűzoltóparancsnok.

Fotó: Ványi Ákos, Szirmai Norbert/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben