Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Húsz éves a Körúti Rajziskola

Kiállítás a tanév munkáinak legjavából

2017. június 12. hétfő

A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) immáron harmadik alkalommal adott helyet a József körút 65. szám alatt működő, Kiss Ildikó iparművész és rajztanár által megálmodott Körúti Rajziskola hagyományos év végi kiállításának. A megnyitóra június 9-én került sor, a művek a hónap végéig tekinthetők meg a H13 galériájában.

Számos aktív tanítvány mellett sok régi rajziskolás növendék is megjelent a 2016/2017-es tanévet lezáró tárlat megnyitóján a Horánszky utca 13. szám alatt. Ami nem is csoda, hiszen – ahogyan Schaller István festőművész, a Körúti Rajziskola tanára megnyitó beszédében elmondta – a szakkör alapelve a személyre szabott figyelem. Kiss Ildikó, az iskola vezetője a mai napig figyelemmel kíséri a régi diákok életét, szakmai pályáját. Ami nem kis dolog, hiszen nagyon sok diák, és mellettük számos festő, szobrász, grafikus vagy restaurátor tanár fordult meg a rajziskola falai között az alapítás óta eltelt húsz esztendőben.

Kiss Ildikó két évtizedet töltött a rajztanári pályán, majd nyugdíjba menetele után döntött úgy, hogy körúti lakásában kialakítja saját rajziskoláját. Így lehetősége nyílt, hogy tovább hasznosítsa tudását és tapasztalatait, szolgálva választott misszióját: a képzőművészet iránt fogékony, művészeti pályára készülő fiatalok és alkotni vágyó felnőttek professzionális támogatását szakképzett tanárok által.

Jelenleg három festőművész – Szarka Csilla, Magyar József és Schaller István - oktat a rajziskolában, az ő tanítványainak éves termésének legjava adta a kiállítás anyagát. Általános és középiskolások, egyetemi hallgatók és felnőttek ceruza-, szén- és tusrajzai, tempera és akril festmények, portrék és csendéletek egyaránt találhatók a kiállítás gazdag anyagában, amely június 30-ig várja látogatóit a H13-ban.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben