Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fél évszázados évforduló a Szűz utcában

Jubileumi gálaműsorral ünnepelt a Százszorszép Tagóvoda

2017. június 13. kedd

Ötvenéves lett a Százszorszép Tagóvoda. Fennállásának fél évszázados jubileumát vidám műsorral tette színessé – fellépett a dolgozókból álló vegyeskórus és táncegyüttes, a kicsik verseket, mondókákat adtak elő – június 12-én a Szűz utcai intézmény, amelyen részt vett Sántha Péterné alpolgármester is.

Ünnepi köszöntőjében Sántha Péterné elmondta: nagyon sok szép emlék fűzi az óvodához. Kiemelte, hogy az évente megrendezett ovilimpiákon, óvodás sorversenyeken hatalmas lelkesedéssel, küzdeni tudással vesznek részt a gyermekek, ami nem marad eredmény nélkül, hiszen idén a sorverseny kupáját a Százszorszép csapata nyerte el. De emellett a versekben, mondókákban, éneklésben is kitűnően teljesítenek az apróságok. Az alpolgármester végezetül az óvodapedagógusokhoz fordulva azt kérte tőlük, hogy maradjanak továbbra is ilyen lelkesek, és a mindenkori ifjúságot ugyanúgy neveljék, oktassák, mint ahogy eddig tették.

Csabainé Lampert Ágnes tagóvoda-vezető beszédében hangsúlyozta: az idő folyamán sok minden változott az óvodákban: egyre szebb, komfortosabb lett az épület és az udvar a fenntartónak köszönhetően. Ugyanakkor egyvalami nem változott – fogalmazott –, a dolgozók elhivatottsága, a gyermekekbe vetett megingathatatlan hite, ami a felnövekvő generációk sikerének alapja. Majd köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt 50 év alatt elősegítették az intézmény fejlődését, illetve a szülőknek, akik a hosszú évtizedek alatt mindig mellettük álltak.

Danyiné Vámosi Gabriella, volt óvodavezető – aki 40 évig dolgozott az intézményben – kiemelte: a Szűz utcai óvoda Józsefváros szívében mindig is népszerű volt a szülők, a gyerekek körében. Mint fogalmazott, soha nem volt egyforma két napjuk, mindig történt valami, aminek örülhettek. 

A Százszorszép Tagóvoda pedagógiai programja a gyermekek legfőbb tevékenységére, a mással nem helyettesíthető játékra, a környezeti nevelésre, a mozgásra és a hagyományőrzésre épül. Ez a műsorszámokban is visszatükröződött. Az ünnepségen színpadra lépett az intézmény dolgozóiból álló Százszorszép vegyeskórus és Százszorszép táncegyüttes, az ovisok műsorában minden csoport képviseltette magát, a versek, mondókák, énekek a természetről szóltak. A gálán az intézmény kis táncosai – a versenyeken is induló rockysok – mellett volt óvodások is felléptek, a változatos, énekes, táncos produkciók nagy sikert arattak.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben