Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlemény

Józsefvárosi népszavazás hajléktalan kérdésben

2011. május 17. kedd

Helyi népszavazás elrendelésére irányuló kezdeményezésre tett javaslatot kedden reggel Kocsis Máté, mivel a kerület a lehetőségeihez képest túlzott terhet vállal a budapesti hajléktalanok ellátásában és az ehhez kapcsolódó problémák megoldásában.

A kerület polgármestere levélben kérte a Józsefvárosi Önkormányzat képviselőit, hogy a jogszabályok szerint kezdeményezzenek népszavazást a következő kérdésekben:

1. Támogatja-e Ön Józsefváros Önkormányzatának azon rendeletét, mely tiltja és bünteti a kukázást, és a kukák kiborogatását?

2. Támogatja-e Ön, hogy közterületen életvitelszerűen ne lehessen tartózkodni?

3. Támogatja-e Ön, hogy a Polgármester tárgyalásokat folytasson a Fővárosi Önkormányzat vezetésével a hajléktalan-ellátás színvonalának emelése és Budapest területén történő arányos elosztása érdekében? 

 „Józsefvárosban még soha nem volt helyi népszavazás, ilyen fontos kérdésekben viszont megkerülhetetlen, hogy a kerület polgárai döntsenek. Ha nem sikerül igazságosan és arányosan elosztani ezt a feladatot és nem sikerül elfogadható, a lakosság által is támogatott megoldásokat találni mind közegészségügyi, mind köztisztasági szempontból az ezzel járó problémákra, Józsefváros fejlődése lelassulhat, ez pedig egyik párt egyik képviselőjének sem lehet az érdeke, így minden testületi tag tevőleges támogatására számítok!” – nyilatkozta a polgármester. A népszavazást Kocsis Máté 2011. szeptember 25-ére javasolta kitűzni, mely elrendeléséről a helyi képviselő-testület jogosult dönteni.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben