Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A mi tűzoltóink a legsportosabbak

Első helyen végzett a józsefvárosi tűzoltóparancsnokság a Kihívás Napján

2017. június 15. csütörtök

Május 31-én rendezték meg Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményét, a Kihívás Napját, amelyen települések, oktatási intézmények, munkahelyek és magyar médiumok szerkesztőségei mellett tűzoltóparancsnokságok is versengtek a kiírt díjakért. Az utóbbi kategóriában az első helyezést a megmérettetésre először nevező VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság érte el, megelőzve az évek óta élen végző szombathelyi kollégáikat. Az ünnepélyes díjátadóra június 13-án, a Magyar Sport Házában került sor.

Kerületünk lakói eddig sem kételkedtek abban, hogy tűzoltóink kiváló kondícióban vannak, hisz rátermettségüket napról-napra bizonyítják. Ám mostantól erről már papírjuk is van, amely büszkén hírdeti, miszerint a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „Magyarország Legsportosabb Tűzoltóparancsnoksága”.

Az elismeréssel járó serleget, oklevelet és díjat Kelemen Zsolt tűzoltóparancsnok és Bene Krisztián parancsnokhelyettes vette át Czene Attilától, egykori úszó olimpikontól, az eseményt szervező Magyar Szabadidősport Szövetség elnökétől.

Tűzoltóink először neveztek a tűzoltóparancsnokságoknak kiírt versenyre és – soha jobb kezdést! – meg is nyerték azt. Tizenöt csapat közül lettek a legjobbak, megelőzve a szombathelyi, és a harmadik helyen végző debreceni kollégáikat.

A szép eredményért tűzoltóink szó szerint megizzadtak, hiszen május 31-én nulla órától este 9-ig ők teljesítették a legtöbb feladatot: 15 helyszínen biztosítottak sportolási lehetőséget az állomány tagjainak, akik nagy lelkesedéssel vettek részt a kihívásban. Fekvenyomó pad, szobabicilkli, evezőpad állt a résztvevők rendelkezésre, de emellett többek között pingpong, tollaslabda, lábtenisz és teremfoci mérkőzések is zajlottak a parancsnokság területén a rendelkezésre álló 21 óra alatt.

Fotó: Huszár Boglárka/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben