Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hajnalig tartó hangzavar, nyílt kábítószer-fogyasztás

Továbbra is sok a lakossági panasz az Auróra Klub miatt

2017. június 22. csütörtök

Bár a rendőrség június 10-én egy razzia során több embert is előállított kábítószer-birtoklás miatt az Auróra utca 11. szám alatt található Auróra Klubban, a problémák továbbra sem oldódtak meg. Dudás Istvánné, a körzet önkormányzati képviselője a Józsefváros újságnak elmondta, hogy a mai napig sok panasz érkezik a környéken élők részéről.

Mint megírtuk, a sorozatos lakossági panaszok miatt a rendőrség június 10-én razziát tartott az Auróra utca 11. szám alatti szórakozóhelyen, melynek során tizenöt vendéget állítottak elő. Az eset kapcsán kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Tudomásunk szerint a nyomozás még folyamatban van, azonban úgy tűnik, ezzel közel sem oldódtak meg a problémák.

A lakosok az állandó hajnalig tartó hangzavarra, mulatozásra, nyílt kábítószer-fogyasztásra és a szórakozóhely vendégei által maguk után hagyott szemétre panaszkodnak továbbra is. Mint azt a körzet önkormányzati képviselője, Dudás Istvánné lapunknak elmondta, a razzia után is ugyanúgy érkeznek hozzá a jelzések a problémáról. Van olyan környéken élő, aki – egyébként jogosan - felháborodva keresett fel a razzia után azzal, hogy számára érthetetlen, hogy miután drogbirtoklásért állítottak elő embereket az Aurórában, a hely még mindig akadálytalanul működhet, tovább zavarva az éjszakai pihenést.

A lakosok egyértelműen a hely bezárását követelik – mondta el a képviselő. Dudás Istvánné felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat ismeri a problémát, és keresi annak a lehetőségét, hogyan tudja garantálni a környékbeliek nyugalmát és biztonságát. Egyebek mellett ezt a célt szolgálja a nemrég életbe lépett új közrendet és közösségi együttélést érintő rendeletcsomag is.

Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben